Even voorstellen...

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 09:00

PEEL EN MAAS I  Yes, we hebben het veur elkaar! Wij, Isabelle Vaessen uit Maasbree (rechts op de foto) en Vera Feltges uit Grashoek, misten in het grote aanbod van nieuwsvoorzieningen om ons heen net dat ene. Een digitaal portaal waar alles uit Peel en Maas samenkomt. Maar na maanden van brainstormen en knutselen kunnen we eindelijk zeggen: welkom op Peel en Maas veur elkaar.

 

Isabelle: “Mijn passie voor schrijven ontstond tijdens het stagelopen op de redactie van een lokale krant. Het optekenen van verhalen en vertellen over wat er lokaal speelt, gaf me veel voldoening en plezier. Zóveel dat ik besloot Journalistiek te gaan studeren. Een ontzettend leerzame studie, maar tijdens de lange dagen in de schoolbanken miste ik de vrijheid om te doen wat ik het liefst doe: schrijven over wat ‘normale’ mensen bezighoudt. Geen hogere wiskunde, maar gewone, menselijke verhalen die leesbaar zijn voor elk publiek. Ik besloot te stoppen met de studie en me als correspondent in te gaan zetten voor de lokale media. Dit heb ik enkele jaren met veel plezier gedaan, maar nu voelt als hét moment om samen met mijn zeer gewaardeerde collega Vera een eigen koers te gaan varen. Onze missie? Jou als lezer en inwoner van Peel en Maas het gevoel te geven dat je weet wat er speelt in je gemeente, dorp, wijk en straat en –niet onbelangrijk- jou het gevoel te geven dat jouw persoonlijke inbreng er toe doet. Ons motto is niet voor niets: door en voor Peel en Maas."


Vera: “Na ruim 16 jaar voor een lokale redactie te hebben gewerkt, die door verschillende reorganisaties steeds verder versnipperde, kriebelde het om het heft in eigen hand te nemen. In Isabelle, die als correspondent voor dezelfde media actief was, vond ik de perfecte ‘partner in crime’. We delen dezelfde ideeën en visie dat er achter iedere voordeur een verhaal schuilt. En of dat een mooi, grappig of juist aangrijpend verhaal is, laat ik verder in het midden. Feit is dat we met onze website een podium willen bieden aan iedereen die zijn of haar verhaal wil delen met de rest van Peel en Maas. Tijdens mijn redactiejaren in loondienst genoot ik bovendien van het persoonlijke contact met lezers, adverteerders en correspondenten. Zo belangrijk! Daarom willen wij de lijntjes zo kort mogelijk houden en de contacten warm. Voor ons telt ieder bericht. Dus: heb je iets te vertellen of melden? Laat het ons vooral weten!”


«   »