Online editie Nationale Romeinenweek met speciale activiteit voor kinderen

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 09:20

Helden I  Museum Peel en Maas organiseert een speciale activiteit voor jeugdige thuiszitters tijdens het coronavirus. In het kader van de Nationale Romeinenweek die dit jaar vanwege het coronavirus online plaatsvindt van zaterdag 25 april tot en met zondag 3 mei, kunnen kinderen thuis hun eigen Gouden Peelhelm bouwen.

De bouwplaat is te downloaden van de museumwebsite, net als een stoere Romeinenkleurplaat voor de iets jongere kinderen. Zelf een Romeinenhelm bouwen met eigen materialen mag natuurlijk ook. Vervolgens maken deelnemers een foto van zichzelf (of iemand anders) met de helm op, of van de kleurplaat, en sturen deze in via info@museumpeelenmaas.nl, of via Facebook- of Instagrampagina van het museum. Tevens krijgen deelnemers een leuke verrassing.

Zelf aan de slag
Maar kinderen mogen ook thuis zelf aan de slag om met materialen naar keuze een stoere of mooie helm te maken. Zet de helm op bij jezelf (of bij iemand anders), maak een foto, stuur deze op via info@museumpeelenmaas.nl, of via de Facebook- of Instagrampagina van het museum. Tag het museum via @museumpeelenmaas en krijg een leuke verrassing. De actie loopt tot en met zondag 3 mei.

Webpagina
Naast deze actie heeft het museum ook een speciale Romeinenpagina op de website geplaatst. Daar is meer informatie te vinden over deze Romeinenhelm-actie. Ook vindt de bezoeker er leuke weetjes en achtergrondinformatie over het thema. Zo is er een voor kinderen een leuk filmpje te bekijken van een Romeinse officier die in de huidige tijd terecht is gekomen, op zoek naar zijn Gouden Helm. Een aantal kinderen helpen hem op weg.

Nationale Romeinenweek
Tijdens de Nationale Romeinenweek staat de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland een week centraal. Dit jaar is het thema: archeologie. Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd en door nieuwe vondsten wordt er steeds meer ontdekt over Nederland in de Romeinse tijd. Daarom ligt de focus op de rol die archeologie speelt in het overdragen van kennis en verhalen. Dit jaar vindt deze themaweek plaats van zaterdag 25 april tot en met zondag 3 mei. Waar de activiteiten andere jaren vooral fysiek plaatsvinden, is 2020 een uitzondering. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat deze editie online plaatsvindt. Met dagelijks vele tientallen online activiteiten en evenementen voor jong en oud door heel het land.

 

Foto-onderschrift: Romeinse soldaat in het museum (foto: Museum Peel en Maas) 


«   »