Cultuurregio Noord-Limburg investeert in kracht van cultuur

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 13:59

In het noorden van Limburg bloeit en broeit cultuur. Daarom investeert de Cultuurregio Noord-Limburg in de verbindende kracht van kunst en cultuur door een nieuwe subsidieregeling te lanceren. Plannen die bijdragen aan de doelstellingen van de Cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage. De gelanceerde subsidieregeling heeft drie doelen: het verbeteren van de zichtbaarheid van het rijke culturele aanbod in de regio; het versterken van het productieklimaat; en (talent)ontwikkeling.

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert en wordt ondersteund door de Provincie Limburg. Ook de gemeenten Leudal, Maasgouw en Nederweert zijn van plan aan te sluiten. De betrokken gemeenten dragen financieel bij aan deze samenwerking. De provincie Limburg verdubbelt het beschikbare budget.

Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de gemeente Venray: www.venray.nl/subsidieregeling-cultuurregio-noord-limburg. Aanvullende info is te vinden op de website van de Cultuurregio Noord-Limburg: cn-l.nl. Voor vragen over de mogelijkheden kan contact worden opgenomen met de kwartiermaker van dit project: Wouter Daemen, te bereiken via wouter.daemen@venray.nl.

 

Afbeelding: wikipedia.org


«   »