Voorstel starterslening verruimen

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 09:19

PEEL EN MAAS | De woningmarkt is nog steeds volop in beweging. Om starters meer kansen te bieden op de huidige woningmark wil het college het maximale aankoopbedrag en het leenbedrag van de starterslening verhogen. Een voorstel aan de gemeenteraad is klaar.

 

De starterslening bestaat al een aantal jaar en kan starters op de woningmarkt helpen een eerste huis te kopen. De starterslening is een aparte lening die wordt aangevraagd bij de gemeente. Dit is een lening boven op de normale lening van de bank of andere hypotheekverstrekker. 

Door de starterslening kunnen starters in totaal meer lenen. In Peel en Maas hebben al bijna 200 starters gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om hun eerste huis te financieren.

 

Veranderingen
Verantwoordelijk wethouder Rob Wanten licht toe: “Door de stijgende woningprijzen komen steeds minder starters in aanmerking voor een starterslening. Het college heeft daarom de maximale aankoopprijs verhoogd van € 200.000,- naar € 225.000,-.” Tegelijk wordt de raad gevraagd het maximale leenbedrag te verhogen naar € 34.000,- voor een nieuwbouwwoning en € 39.000,- voor een bestaande woning. In de raadsvergadering van juni wordt dit besluit aan de raad voorgelegd.
“Met de verruiming van de mogelijkheden willen we de starters op de woningmarkt, ook juist in deze moeilijke tijd, een extra steuntje in de rug geven”, legt Wanten uit.

 

Meer weten?
Alles over mogelijkheden, voorwaarden en aanvragen vind je in de kavelwinkel op de website www.peelenmaas.nl.


«   »