1,5m-bank Patrick Kusters reist door Peel en Maas

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 09:00

PEEL EN MAAS  I  De komende maanden is in tien dorpen in Peel en Maas de zogenoemde ‘anderhalve meter bank’ steeds twee weken te bewonderen en te gebruiken dankzij een samenwerking van de Baexemse kunstenaar met Rabobank Peel, Maas en Leudal.

De bank biedt plaats aan twee personen die anderhalve meter uit elkaar zitten. Kunstenaar Patrick Kusters (Dutchlite) over de bank: “Ik zie dat het moeilijk is voor mensen om afstand te houden terwijl dit toch een effectieve maatregel is om erger te voorkomen. Omdat ik gespecialiseerd ben in hele grote zitobjecten in de openbare ruimte, ben ik gaan kijken hoe ik met een mooi object duidelijk kan maken wat er bedoeld wordt. Dat levert een confronterend beeld op. Want normaal zijn meubels bedoeld om mensen bij elkaar te brengen. Nu ook maar dan op veilige afstand. Het is mooi dat Rabobank Peel, Maas en Leudal de bank door haar werkgebied wil laten gaan om zo blijvend bij te dragen aan het bewustzijn."

Rabobank directievoorzitter Guul Smeets onderschrijft de woorden van Patrick. “We willen allemaal ontzettend graag dichtbij elkaar zijn op dit moment. Dat kan wel maar op andere manieren. Dat geldt hetzelfde voor hoe we als coöperatieve bank dichtbij onze klanten willen zijn. Dat gebeurt nu ook primair via videogesprekken, telefonisch en met de tientallen mogelijkheden van de Rabo App. Op afstand dichtbij is het devies dus. Voor inwoners van ons werkgebied en dus ook voor ons als bank. Door de anderhalve meter bank van Patrick rond te laten reizen door ons werkgebied laten we zien dat we op afstand dichtbij blijven én stimuleren we het bewustzijn rondom de anderhalve meter maatregel."

De anderhalve meter bank staat op dit ment naast de kerk in Maasbree. Daarna zal het iconische bankje te vinden zijn in Grashoek, Helden, Kessel, Kessel-Eik, Koningslust, Egchel, Meijel en Panningen. 

 

Foto-onderschrift: De anderhalve meter bank praalt naast de kerk in Maasbree. 


«   »