Taalpunt Peel en Maas officieel geopend

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 18:27

PEEL EN MAAS | Het Taalpunt Peel en Maas is vanmorgen, woensdag 1 juli, officieel geopend door wethouders Anget Mestrom en Wim Hermans door als openingshandeling de naam Taalpunt Peel en Maas in elkaar te puzzelen.

 

Tijdens het openingswoord door Linda Schevers van Vorkmeer en Maria Verhaegh van Bibliotheek Maas en Peel werd benadrukt dat het Taalpunt zich ook met name richt op laaggeletterden en niet alleen op inwoners van buitenlandse afkomst. “Laaggeletterden hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het Taalpunt wil mensen tijdens een dagelijks inloopspreekuur helpen om die Nederlandse taal-, schrijf-, reken- en digitale vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Hoewel bij laaggeletterdheid vaak gedacht wordt aan mensen van buitenlandse afkomst of vluchtelingen, blijkt juist dat het grootste deel gewoon Nederlanders zijn. Ze schamen zich vaak voor hun laaggeletterdheid, terwijl er in Peel en Maas allerlei mogelijkheden zijn om daar hulp bij te krijgen. Mensen die Nederlands als tweede taal voeren, zoeken vaak vanzelf hulp”, zo laat Linda weten.

Na een bemoedigend woordje door wethouder Mestrom die samen met collega wethouder Hermans het initiatief van harte steunt en aanmoedigt, interviewde Daniëlle Selen van Wegwijzer de Syrische Nadia. Ze vertelde in goed Nederlands dat ze het enorm naar haar zin heeft in Peel en Maas en dat ze daarbij heel goed geholpen is door Taalcafé Maasbree, een van de onderdelen van Taalpunt.

Het Taalpunt, een samenwerking tussen Bibliotheek Maas en Peel, Vorkmeer en de gemeente Peel en Maas, is dagelijks te bezoeken van 8.30 tot 12.00 uur bij het infoloket van Vorkmeer in het Huis van de Gemeente in Panningen.

 


«   »