Kortom...

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 10:49

Columnist Frank Heijthuijsen schrijft onder het kopje 'Kortom...' kort, soms hilarisch, dan weer ontroerend over zaken die hem zoal bezighouden.

Experts

Het was een even gewaagd, als bij voorbaat tot mislukken gedoemd experiment: zet de deuren van gesloten inrichtingen op een kier en kijk wat er gebeurt. Enkele maanden verder kunnen we constateren dat na een massale uitbraak van patiënten, de besmettingsgraad veroorzaakt door superverspreiders als piskijkers, tweedehands Nostradamussen, wichelroedelopers, influencers, viruswaanzinnigen met een haperende TomTom, YouTube- en Google-ologen, gevaarlijke proporties begint aan te nemen.
Inmiddels heeft in de persoon van Marije Berkelaar ook de eerste ‘medicijnvrije’ arts zich aan het front gemeld. Wellicht had de helaas mede wegens geloof in kwakzalverij overleden actrice/presentatrice Sylvia Millecam baat gehad bij een consult. Nou kan de farmaceutische industrie vergelijkingen met de maffia glansrijk doorstaan en hoef je niet onmiddellijk afwijzend te staan tegenover natuurlijke geneeswijzen. Toch lijkt de dag niet meer ver weg dat ook erkende garages uit de markt worden gedrukt door zichzelf monteurs noemende lieden die ‘veel over auto’s hebben gelezen op het internet’ en die de diagnose van een kapotte remleiding afdoen als ‘ook maar een mening’, om je na handoplegging en het uitspreken van een bezweringsformule weer de weg op te sturen.
De doctorandussen Doutzen Kroes, Tisjeboy Jay, Dave Roelvink en de Joseph Goebbels van ‘het echte geluid’ Robert Jensen, worden thans geflankeerd door een groeiend leger vrijheidsstrijders dat ons uit de ketenen van politici met een duivels meesterplan en de onder één hoedje spelende linkse, fake mainstream media zal bevrijden. Barricaden bestormers, die van mening zijn dat de coronamaatregelen de democratie en onze zwaarbevochten vrijheid om zeep helpen, waardoor we nu zuchten onder een juk dat zwaarder weegt dan tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.
Wanneer al deze zelfbenoemde experts en toetsenbordridders weer onder de hoede zijn van het verplegend personeel, blijft het wachten op een werkzaam coronavaccin. Ongetwijfeld zullen dan de anti-vaxxers en het ‘wakkere’ deel van de mensheid zich weer gaan roeren. Laat ons daarom bidden dat aan welk vaccin dan ook, een bestanddeel wordt toegevoegd waaraan meer dan ooit grote nood is: een dosis gezond verstand.

 

Frank Heijthuijsen

 


«   »