Muziek onder de Toren in hartje Panningen toch van start

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 09:16

PANNINGEN | De veiligheidsregio heeft bij monde van de gemeente Peel en Maas toestemming gegeven voor een verlate start van het programma 'Muziek onder de Toren'. Zaterdag 8 augustus gaat daarmee het achtste seizoen van Muziek onder de Toren van start in Panningen Centrum. Die middag treden De Zwarte Fanfare uit Aarle-Rixtel en Die Stall-Freunde uit Wintelre op.

 

De Werkgroep Cultuur in Hartje Peel en Maas, die Muziek onder de Toren organiseert, heeft als doel passanten te laten horen en zien hoe mooi het is in groepsverband te musiceren. Het inmiddels bekende programma is vanaf 8 augustus iedere zaterdag tot en met 26 september live te beluisteren en te zien op het Raadhuisplein te Panningen van 14.00 tot 17.15 uur.

Gezien in het begin van de coronacrisis op last van de regering alle vergunningsplichtige activiteiten waren afgelast tot en met 1 september is de werkgroep Cultuur in Hartje Peel en Maas met grote ijver begonnen nieuwe afspraken te maken met diverse ensembles. De moeilijkheid daarbij was dat vele blaaskapellen nog niet zijn opgestart met hun repetities. De werkgroep is er toch in geslaagd om het programma te vullen.

Een andere moeilijkheid was het podium. Het gebruikelijk podium kan niet gebruikt worden. Muzikanten moeten op 1,5 meter uit elkaar zitten, dus zullen grote orkesten niet geplaatst kunnen worden. Het plaatsen van de orkesten vergt eveneens inventiviteit en flexibiliteit van alle betrokkenen. Alle muzikanten treden op met inachtneming van de geldende regels en het protocol van het KNMO. De organisatie vraagt de liefhebbers vooral van dit genre te genieten, bij verschijnselen van ziekte niet te komen, maar als men het evenement wel bezoekt vooral veel plezier te ondervinden bij mooie muzikale middagen in hartje Peel en Maas. Kom gerust luisteren en genieten. De entree is gratis.

 Het publiek wordt gevraagd gebruik te maken van de beschikbare zitplaatsen waarbij het personeel van DOK6 Horeca er op toeziet dat er geen samenscholingen plaats vinden zowel op het terras als aan de rand van het terrein. De organisatie vertrouwt erop dat passanten de geldende richtlijnen en vooral de aanwijzingen volgen.

Bij slecht weer kunnen optredens worden afgelast. Volg de bekendmakingen via facebook.com/muziekonderdetoren.

 

Foto-onderschrift:

Die Stall-Freunde.


«   »