Organisatie Garagesale en Kleedjesmarkt slaan handen in elkaar

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 12:45

GRASHOEK | In Grashoek vindt op zondag 13 september de allereerste dorps garagesale plaats. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen inwoners hun overtollige huisraad, speelgoed, kleding, enzovoorts vanuit de eigen oprit, garage en schuur te koop aanbieden. Inmiddels staat de teller al op zeventig deelnemende adressen.

Voor de organisatie van de garagesale slaan buurtvereniging Ketsersbos en Shirley Alards de handen in elkaar. “Ik was van plan om een kleedjesmarkt te organiseren hier in het dorp, naar een voorbeeld in Horst waar ik dit jaar ben geweest”, laat Shirley weten. “We reden met de auto van adres naar adres om te snuffelen tussen de spulletjes. Er waren namelijk zo'n driehonderd deelnemers. Zo'n leuk idee! Dat leek me ook iets voor Grashoek en dan vooral voor de kinderen om hun overtollige speelgoed te verkopen. Omdat ons dorp natuurlijk een stuk kleiner en compacter is, is het een mooie gelegenheid om door het dorp te wandelen, leuke spulletjes te shoppen en elkaar te ontmoeten.” 

Terwijl ze bezig was met de voorbereidingen voor de kleedjesmarkt, hoorde ze per toeval dat de buurtvereniging het idee had om een garagesale te organiseren. Ze zocht contact en de beide organisaties besloten de handen in elkaar te slaan. “Twee van zulke zelfde soort initiatieven leek ons wat veel van het goede. Nu doen we het gewoon samen onder de naam Garagesale Grashoek.” Samen met Peggy Huibers, Roy Wilms, Harriet Kessels en Dyenne Bos is Shirley dus verantwoordelijk voor de allereerste garagesale in Grashoek. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Robin Peeters die speciaal voor deze gelegenheid gemeenschapshuis De Ankerplaats ter beschikking stelt aan de organisatie. Shirley: “Inwoners uit het buitengebied van Grashoek kunnen een verkoopplek krijgen bij het gemeenschapshuis. Dit geldt ook voor mensen die thuis geen plek hebben of in een appartement wonen. Bij slecht weer verplaatsen ze hun spullen gewoon naar binnen. De garagesale gaat dus ook bij mindere weersomstandigheden gewoon door. Ook heeft Robin laten weten bij goed weer speciaal voor de gelegenheid een terras in te richten.”

 

Als het aan de organisatie ligt, krijgt de garagesale bij succes een vervolg. “Wat mij betreft pakken we dan nog verder uit met bijvoorbeeld een springkussen, live muziek, enzovoorts zodat het een jaarlijkse dorpsdag wordt”, blikt Shirley alvast vooruit. “Maar eerst deze eerste editie maar eens in goede banen leiden. Er hebben zich inmiddels al zeventig deelnemers gemeld. Nu alleen nog afwachten of we ook veel bezoekers uit de hele regio mogen verwelkomen voor een dagje 'shoppen' in Grashoek.”

 

Inwoners van Grashoek die deel willen nemen, kunnen zich tot 7 september gratis aanmelden via ketsersbosgrashoek@gmail.com. Alle adressen worden vervolgens verzameld in een plattegrond via Google Maps. Deelnemers zijn tijdens de garagesaledag ook te herkennen aan de poster voor het raam. Hou voor het laatste nieuws de facebookpagina Garage Sale Grashoek in de gaten.


«   »