Kermissen Meijel, Baarlo en Beringe afgelast

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 15:50

PEEL EN MAAS I De kermissen van Meijel, Baarlo en Beringe gaan dit jaar niet door. Burgmeester Delissen heeft dat vandaag besloten. In navolging van de afwegingen die ook ons omliggende gemeenten hebben gemaakt. Na overleg met diverse betrokkenen, de Veiligheidsregio en de door Premier Rutte aangekondigde verscherpte maatregelen is burgemeester Delissen tot dit besluit gekomen.

De kermis in Kessel-Eik van komend weekeinde gaat wel door. Dit betreft een kleine, reeds vergunde kermis met 5 attracties die gericht zijn op kinderen. Dit is daarmee de laatste kermis die dit jaar in Peel en Maas georganiseerd wordt. Vanzelfsprekend vragen wij bezoekers de maatregelen in acht te nemen.

Vooral het landelijk toenemende aantal coronabesmettingen – en de naar aanleiding hiervan door de Rijksoverheid en Veiligheidsregio gegeven adviezen en opgestelde richtlijnen- zijn van doorslaggevend belang geweest bij deze beslissing. Burgemeester Delissen: “Het was een erg lastig besluit, maar de gezondheid en veiligheid van onze inwoners staan voorop. We zijn eerder ontzettend hard getroffen en we moeten samen proberen te voorkomen dat dit ons opnieuw overkomt!”


«   »