Nieuw Maasbrees initiatief Heerlyck Bree gelanceerd

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 09:00

MAASBREE I  Dinsdagavond werd in Maasbree het nieuwe initiatief en platform Heerlyck Bree gelanceerd. Onder het toeziend oog van een klein aantal genodigden werd het nieuwe Maasbreese initiatief gepresenteerd en werden de eerste exemplaren van het eerste Heerlyck Bree-product: de 'Britse muurschildjes' overhandigd. 

Tijdens de lancering vertelde Liset Janssen namens de organisatie achter het initiatief over het tot stand komen van Heerlyck Bree: “Het initiatief heeft als doel het vergroten van de saamhorigheid binnen het dorp. Het creëren van een breed platform voor verenigingen, jongeren, informatie maar ook een binding met het dorp maken. Wij hebben ons hierin laten inspireren door Peelgeluk in Meijel. Een voorbeeld van projecten die onder Heerlyck Bree kunnen vallen is, wellicht bekend, de nieuwe dorpsquiz in Maasbree 'Laup nao de pômp’”

Vervolgens werd onder het toeziend oog van een klein publiek het logo onthuld en werden de eerste ‘britse muurschildjes’ overhandigd aan voor Maasbree twee bijzondere en belangrijke gebouwen: het voormalig gemeentehuis en het gezondheidscentrum. De bedoeling is dat de muurschildjes gebaseerd op het wapen van Maasbree binnenkort verkrijgbaar worden voor iedereen en naast de voordeur van vele Maasbreese voordeuren gaan pronken.

Verder hoopt de organisatie in de toekomst het merk Heerlyck Bree te zien groeien door producten te ‘verbritse’. “Deze hoeven niet per se ‘made in Maasbree’ te zijn, maar we hopen ondernemers te kunnen motiveren een product uit hun eigen assortiment te 'Verbritse'. Denk aan het ‘Heerlyck Brits ijsje’, een ‘Heerlyck Brits sapje’, de ‘Heerlyck Britse burger’, of bijvoorbeeld het Britse Bolletje bij de bakker of de Britse Bos bij de bloemist.”

Het initiatief is vanaf nu te volgen via de Facebookpagina van Heerlyck Bree en www.heerlyckbree.nl

 

Foto-onderschrift: Liset Janssen reikt het eerste 'britse muurschildje' uit aan het Gezondsheidscentrum in Maasbree. 


«   »