Carnavalsactiviteiten in de gemeente Peel en Maas afgelast

Gepubliceerd op 30 september 2020 om 14:14

PEEL EN MAAS | De carnavalsverenigingen van de gemeente Peel en Maas en Neer zijn samen met de Stichting Cultureel Erfgoed Peel & Maas en omstreken, omroep P&M en de gemeente Peel en Maas tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering in 2020-2021 er anders uit komt te zien. Binnen de gemeente Peel en Maas komen er geen hoogheden, geen optochten en geen feestavonden. Voor het seizoen 2020-2021 worden alle normale carnavalsactiviteiten en ook het P&M-liedjesfestival afgelast.

De verenigingen gaan samen met Omroep P&M kijken voor een alternatieve invulling van het programma. Indien de situatie rondom COVID-19 verandert, bekijken de verenigingen of het mogelijk is activiteiten voor de jeugd op te zetten en/of op alternatieve wijze aan de carnaval invulling te geven. Hierover blijven alle partijen in onderling contact.

“Met pijn in ons hart hebben we als gezamenlijke carnavalsverenigingen en gemeente deze beslissing moeten nemen, maar we zijn van mening dat het op dit moment onverantwoord is om de carnavalsactiviteiten door te laten gaan. Immers de gezondheid van ons allemaal staat voorop!” aldus de gezamenlijke carnavalsverenigingen. “We hopen op ieders begrip en hopen dat we volgend carnavalsseizoen, samen met iedereen, als vanouds de carnaval in Peel en Maas weer invulling kunnen geven.”


«   »