Romein en schildknaap op kerkplein Grashoek

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 12:36

GRASHOEK | De vorige week zijn standbeelden van een Romeinse hoofdman met schildknaap op het kerkplein van Grashoek geplaatst. Zij staan in afwachting van wandelaars die zondag 11 oktober de Wegh van Meijl op Seven gaan lopen.

 

Vanaf 8 uur tot 12.00 uur kan men de 21 km lange wandeling starten bij de Willibrordusput in Meijel. De wandeling eindigt bij de kerk van Sevenum. Voor wandelaars die een kortere wandeling willen maken is er een tweede startpunt bij de kerk van Grashoek. Vanaf 9.00 uur tot 14.00 uur kan men hier beginnen. Dan is de route naar Sevenum 12 km. De hele dag rijdt een pendelbus, die brengt u gratis naar of terug naar het startpunt: Meijel of Grashoek.

De plechtige inzegening wordt zondagmorgen 11 oktober om 11.00 uur  aan de Willibrordusput verricht door de bisschop van Roermond Mgr. Harrie Smeets. Daarna bezoekt de bisschop Grashoek en Sevenum. Als er voldoende tijd is combineert Mgr. Smeets het bezoek met een of twee stukjes de Wegh van Meijl op Seven te wandelen.

 

Foto-onderschrift:

Met vereende Grashoekse kracht werden de standbeelden op hun tijdelijke plek geplaatst, in afwachting op een definitieve standplaats.

(Foto’s: Henk Steeghs)


«   »