Speuren in het donker door Museum Peel en Maas

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 12:12

HELDEN | In de herfstvakantie en tijdens Halloween heeft Museum Peel en Maas een speciale activiteit. Kinderen kunnen met hun ouders door een donker museum gaan speuren! Gebruikmakend van een zaklamp zoeken ze in het museum naar antwoorden op oplichtende vragen op de muren om het raadsel op te lossen.

 

De coronamaatregelen worden voor deze activiteit in acht genomen. Van tevoren opgeven is verplicht.

 

Herfstvakantie
Voor deze speciale activiteit is het voor het eerst mogelijk om een bezoekje te brengen aan het museum als de lampen uit zijn, en de zon onder is. Bezoekers krijgen een zaklamp, of brengen zelf een zaklamp mee. In het museum begint een spannende speurtocht naar het zoeken van vragen én antwoorden. Diverse herfst- en Halloween figuren en objecten lichten op wanneer er op geschenen wordt. Kinderen moeten goed speuren in de museumruimtes om tot de oplossing te komen. Maar pas goed op waar je loopt; het betreden van een donker museum is op eigen risico!

Samenwerking bibliotheek

Voor deze activiteit werkt het museum samen met de bibliotheek Peel en Maas. Zo krijgen bezoekers op vertoon van hun biebpas een presentje. Ook is er kleine boekententoonstelling met spannende Halloween boeken die bezoekers in kunnen kijken. Uiteraard met genoeg desinfectie voorhanden.

 

Aanmelden

De activiteit vindt plaats op maandag 19 oktober in de middag: tussen 14.00-16.00 uur. Op donderdag 22, vrijdag 23 en tijdens Halloween op zaterdag 31 oktober kunnen bezoekers ’s avonds gaan speuren tussen 18.30-20.30 uur. In verband met de coronamaatregelen is van tevoren opgeven verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 3 euro per persoon.

Coronamaatregelen

Ook voor deze activiteit gelden de coronamaatregelen: maximaal een gezin per ruimte, geef elkaar de ruimte en voor ouders geldt: draag een mondmasker en desinfecteer je handen. Er mogen maximaal vijftien mensen tegelijk in het museum rondlopen. De zaklampen worden na gebruik gedesinfecteerd. Vol is vol! Het coronaprotocol is van kracht. Zie onze website www.museumpeelenmaas.nl voor meer informatie. Tot 1 november is het museum vijf dagen per week geopend, van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. 


«   »