Wegh van Meijl op Seven officieel geopend

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 14:53

PEEL EN MAAS | Zondag was een historische dag. Deze dag is namelijk de Wegh van Meijl op Seven officeel geopend. Initiatiefnemer Huub Kluijtmans mocht vele complimenten in ontvangst nemen. 

 

Bisschop Harrie Smeets was een van de aanwezige genodigden. Het ontluikende christendom in de wereld behoort tot de kern van het verhaal dat de Gouden Peelhelm verteld. Uniek dat deze Romeinse helm hier is gevonden en het bijzondere verhaal na 1700 jaar nog eens verteld van de geboorte van een nieuwe levensbeschouwing.

 

Foto-onderschrift:

Gezelschap bij de Wilbersput van links naar rechts: Henk Steeghs (HWG), Henk van der Linden (voorzitter Stichting Studiecentrum Nederlands Cultureel Erfgoed), Dr. Perry Pierik (Uitgeverij Aspekt), Huub Kluijtmans, (schrijver De Gouden Peelhelm), Peter Janssen (kleinzoon van medevinder (Loeves) Pier Janssen en Mgr. Harrie Smeets. Peter Janssen en de bisschop geven elkaar ter kennismaking een elleboogcontact vanwege de Coronatijd. (Foto's Jac Willekens)

De bisschop wordt door Schutterij St. Urbanus ontvangen bij zuil 3 aan de Ontginningsweg in Grashoek.

Wim Hermans (wethouder Peel en Maas) en Patrick van der Broeck (Dijkgraaf Waterschap Limburg) in gesprek met Huub Kluijtmans.

De schutterij met bisschop onderweg van zuil 3 naar de kerk van Grashoek.

Bisschop Harrie Smeets bestudeert nauwkeurig de symbolen op de helm. Kapelaan Maenen kijkt met een vergoeilijke blik naar de strenge beveiliger Peter Krekels.

Twan van Roy kreeg assistentie van Mart vd Goor en plaatste het imposante monument op het kerkplein in Grashoek.

Huub Kluijtmans (links) overhandigt het boek De Gouden Peelhelm (zijn magnum opus) aan mgr. Smeets.

De bisschop schrijft in het gastenboek bij de Kruüsboëem op het Grootveld in Sevenum tijdens een korte stop met de auto op de Wegh van Meijl op Seven. (Foto Henk Steeghs)

De twee boeken van Waar de Groote Molenbeek ontspringt… (over de Grashoekse geschiedenis) geeft de Historische Werkgroep Grashoek bisschop Smeets als geschenk en aandenken tijdens het bezoek aan Grashoek. Het eerste boek van Huub Kluijtmans, Palude Emergo hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Van links naar rechts: Andrea Cruijsberg (kerkplatform Grashoek), Mgr. Smeets en Henk Steeghs (HWG).

De Gouden Helm en de sierschijf van Helden werden goed bewaakt door Nel Coppers en Peter Krekels. (Foto Henk Steeghs)

De romeinen te paard ontbraken uiteraard niet tijdens de openingshandelingen, waarbij mgr. Smeets het tweetal op gepaste wijze zegent voor hun vertrek over de Wegh Meijl op Seven.

Het kraampje bij de Grashoekse kerk waar onder andere de kaart van de Wegh van Meijl op Seven werd verkocht. Alice Hendriks kasseerde de nodige gelden voor de fanfare. Ook werden door vrijwilligers bij de Wilbersput in Meijel de nodige kaarten verkocht. (Foto Henk Steeghs)

De Wegh van Meijl op Seven kan ook met de fiets worden afgelegd. (Foto Henk Steeghs)


«   »