Kortom...

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 11:32

Lichtpuntjes

 

Is het dan allemaal kommer en kwel in deze barre coronatijden? Nee hoor. Er zijn voldoende lichtpuntjes, maar je moet ze wel willen zien. Een kleine opsomming.

Dit jaar geen om snoep jengelende kinderen aan de deur tijdens Halloween. Aan één Amerika hebben we vooralsnog méér dan genoeg. Geen huilende peuters en kleuters tijdens de Sint Maartentochten omdat hun papieren lampion in de hens is gevlogen en geen misselijkheid en braken na de inname van een overdosis chocomel en wafels. De nakende burgeroorlog waarbij vóór- en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar gewapend te lijf gaan, is voor minimaal één jaar uitgesteld nu de Sinterklaasintochten niet doorgaan. De rehabilitatie van het joggingpak als ultieme werkkleding. Er is nu een meer dan valabel excuus om dit jaar het kerstdiner met de schoonfamilie te kunnen mijden. Met een mogelijk algeheel vuurwerkverbod komen tientallen miljoenen euro’s vrij om te besteden aan cultuur.

Door een zeer beperkte uittocht naar wintersportgebieden blijven we gevrijwaard van een nieuw deel in de serie ‘De Beste Après-Ski Hits’. Na de jaarwisseling géén koortslip ten gevolge van het moeten kussen van collega’s die je het hele jaar geen blik waardig keuren, maar met getuite lippen en een broek vol goesting op je afstormen tijdens nieuwjaarsborrels. Een opzienbarend herstel van de ozonlaag, nu het gebruik van deodorant drastisch is afgenomen door het vele thuiswerken. Kleding uit 2020 blijft ook volgend jaar stijlvast, hip en trendy. Hoewel dit een klap is voor de werkgelegenheid en de kinderarbeid in lagelonenlanden, mogen we dit toch als vooruitgang beschouwen. Er wordt meer gelezen, hetgeen de algemene kennis, de intelligentie en het algehele welbevinden bevordert, tenzij je je beperkt tot het lezen van de Gezond Verstand krant. Het spelen van bordspellen heeft een enorme vlucht genomen, waardoor jongere huisgenoten op zijn minst voor even worden losgerukt van hun smartphone. Nu alleen nog dagelijks een virtueel spelletje ‘Mens erger je niet’ spelen en het gemoed klaart zienderogen op.  Vaker zelf koken is een onuitputtelijke bron van vreugde, koken van woede is dat niet. Het dragen van een mondkapje maakt je bewust van je slechte adem en zet aan tot het vaker poetsen van de tanden. De toegenomen beschikbare vrije tijd kan worden benut voor het volgen van een cursus virologie, journalistiek, staatkunde of statistiek, waardoor het schuimbekken op social media significant afneemt. Hou vol.

 

Frank Heijthuijsen


«   »