Sinterklaasactiviteit in Museum Peel en Maas

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 09:00

HELDEN | In van kader van Sinterklaas heeft Museum Peel en Maas een speciale activiteit. Kinderen kunnen op zondag 29 november, woensdag 2 en zaterdag 5 december in het museum op zoek naar Sints mijtertjes, die verstopt zijn in de museale ruimtes. Bij de mijtertjes vind je een letter. Als je ze allemaal gevonden hebt, kun je het Sinterklaasgedicht oplossen. De coronamaatregelen worden voor deze activiteit in acht genomen. Van tevoren opgeven is verplicht.

Sinterklaas is bedroefd omdat hij zijn gedichtje niet af kan maken. Maar goed nieuws: kinderen kunnen Sinterklaas helpen! In het museum is in iedere ruimte een mijtertje van de Sint verstopt. Ouders kunnen met hun kinderen op zoek naar de mijtertjes. Als je het mijtertje in een ruimte hebt gevonden, vind je ook de letter die je in moet vullen op de Sintkaart. Zo los je het Sintgedicht op en wordt Sinterklaas weer blij. De ingevulde kaart lever je vervolgens in bij de balie. Wie weet heeft de Goedheiligman als beloning een kleine lekkernij voor de kinderen achtergelaten...

Aanmelden
De activiteit vindt plaats op zondag 29 november en woensdag 2 december tussen 13-17 uur en tijdens Sinterklaas op zaterdag 5 december tussen 13-15 uur. In verband met de coronamaatregelen is van tevoren opgeven verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 3 euro per persoon.

Corona Maatregelen
Ook voor deze activiteit gelden de coronamaatregelen: maximaal een gezin per ruimte, geef elkaar de ruimte en voor ouders geldt: draag een mondmasker en desinfecteer je handen. Er mogen maximaal vijftien mensen tegelijk in het museum rondlopen. Vol is vol! Het coronaprotocol is van kracht. Zie de website www.museumpeelenmaas.nl voor meer informatie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.