Mondkapje als steun in de rug voor Stichting Leergeld

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 10:05

PEEL EN MAAS | De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van verbroedering en samen zijn. In tijden van Corona ook een periode die kan leiden tot financiële problemen in de persoonlijke levenssfeer voor mensen die het al niet breed hebben. Daarom zetten Museum Peel en Maas, de Bibliotheek Maas en Peel en atelier Oet de Verf zich in om Stichting Leergeld een financieel steuntje in de rug te geven.

 

Dit heeft geleid tot het ontwerp van een herbruikbaar mondkapje gemaakt dóór Peel en Maas, vóór Peel en Maas. Te koop vanaf 19 december op verschillende plekken in de gemeente voor slechts 5 euro! De winst van deze mondkapjes wordt geschonken aan Stichting Leergeld.

 

Corona 
Door Corona zitten veel mensen thuis. Gezinnen die het al niet zo breed hadden, worden vaak extra hard getroffen, doordat ze hun werk kwijt raken of nog minder sociale contacten hebben. Kinderen kunnen niet meer naar hun sportclub, muziekles of naar een leuke activiteit in een museum. Terwijl het voor je zelfvertrouwen zo belangrijk is als je mee kunt doen in de maatschappij. Museum Peel en Maas en de Bibliotheek Maas en Peel vinden het belangrijk dat alle kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen. Ook kinderen die thuis geen stevige financiële basis hebben moeten de mogelijkheid hebben om ook in deze tijd digitaal mee te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan middelen voor online lessen van school of contact houden met je vrienden via social media.

Stichting Leergeld 
Stichting leergeld ondersteunt gezinnen bijvoorbeeld met de aanschaf van een laptop of een fiets. Om ervoor te zorgen dat Stichting Leergeld dit kan blijven doen hebben Museum Peel en Maas en de Bibliotheek Maas en Peel een mooie actie op touw gezet in samenwerking met Atelier Oet de Verf. Op het mondkapje staat een prachtige print die afkomstig is van een schilderij van een kunstenaar van het atelier. Oet de Verf is het schilderatelier voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Zij geven mensen een kans hun creatieve en artistieke talent te uiten. Dit leidt tot kleurrijke kunstwerken van hoge kwaliteit.

 

Verkooppunten 
Het herbruikbare mondkapje is vanaf 19 december te koop op verschillende verkooppunten in Peel en Maas: bij de vestigingen van Bibliotheek Maas en Peel, de VVV's, bij Museum Peel en Maas en bij Primera en Sport 2000 in Panningen. Voor slechts 5 euro krijg je een uniek mondkapje, én steun je een goed doel in de gemeente! Je kunt natuurlijk ook online bestellen. Stuur dan een mailtje naar info@museumpeelenmaas.nl. Ook zijn we erg blij dat verschillende bekende inwoners van Peel en Maas reeds hebben toegezegd zich vrijwillig in te willen zetten om dit goede doel te steunen. De winst van deze mondkapjes wordt geschonken aan Stichting Leergeld. Zo kan ieder kind meedoen en alle kansen krijgen zich te ontwikkelen los van de financiële situatie van hun ouders.

 

Foto-onderschrift:

Het kleurrijke mondkapje.

Tekst: Museum Peel en Maas


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.