Op naar 2021!

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 10:58

Het kerstdiner is nog maar nauwelijks verteerd en de blik gaat alweer richting het volgende 'feestje'. Het jaar loopt ten einde. Eindelijk. Een zucht van opluchting voor velen. 2020 gaat immers de geschiedenisboeken in als het coronajaar. Het jaar van de lockdowns, beperkingen, onzekerheden, eenzaamheid, afscheid, virus- en vaccinatiediscussies.  Alsof we alle ellende en dieptepunten van het afgelopen jaar per 1 januari van ons af kunnen schudden. Was het maar zo simpel.

Persoonlijk was het ook voor mij een jaar met ups en downs. Absolute up is echter de totstandkoming van deze website, samen met mijn ‘partner in crime’  en stuwende kracht Isabelle. We begonnen ons avontuur exact op hetzelfde moment dat het coronavirus merkbaar intrede deed in ons land. Dat bracht ons even in twijfel: is dit wel het goede moment om een nieuw initiatief te lanceren? Een vraag die we vervolgens overtuigend en eensgezind met ‘ja’ beantwoordden. We beloofden elkaar een jaartje van pionieren, behoeftes peilen, maar vooral van verhalen schrijven. En wat hebben we laten lezen dat Peel en Maas vol zit met pareltjes. Of het nu om verhalen uit de straat ging, favoriete plekjes, vrijwilligers, ondernemers, foto’s, dorpsinfo, een enkel filmpje, Peel en Maas barst van de bijzondere mensen en initiatieven. Dit alles aangevuld met de wekelijkse, vaak hilarische, columns van  Frank. En we zijn nog lang niet klaar!

Hoewel Covid-19 het ons niet makkelijk heeft gemaakt, is de site sinds de start op 1 april inmiddels zo’n 30.000 keer bekeken. Daar durfden we bij de lancering niet eens over te dromen, maar sterkt ons in het vertrouwen om er toch vooral mee door te blijven gaan. En vooral vervolgstappen te gaan zetten. Er blijkt een duidelijke behoefte aan een digitaal platform, dat we post-corona graag uitbreiden met nieuws en info van verenigingen, instanties en iedereen die iets met de mede Peel en Maas-inwoners wil delen. Daarnaast blijven ook bij ons de ideeën borrelen. Covid-19 sloeg dan misschien een gat in de samenleving, ons enthousiasme is onaangetast. Sterker nog, het blijft groeien en bloeien.

 

Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen? Hopelijk veel moois en uitdagends! Dat wens ik niet alleen voor Isabelle en mij, maar voor iedereen. Knal 2020 eruit en verwelkom 2021 met open armen. Ik hoop in het nieuwe jaar weer velen te zien en spreken, maar vooral eindelijk te omhelzen. Tot snel?

 

Vera

 

(Foto van Geralt via Pixabay.com)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.