Goede Doelenweek 2021 verplaatst naar september

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 11:10

PEEL EN MAAS  | De Goede Doelenweek in Peel en Maas vindt dit jaar plaats in september in plaats van april. Dat hebben de organisatiecomités van alle dorpen samen besloten. Ze vinden april te riskant omdat dan de coronacrisis mogelijk nog onvoldoende onder controle is. De verwachting is dat de situatie in september zodanig is verbeterd dat de inzamelactie dan op een verantwoorde manier wél door kan gaan.

Het besluit werd genomen in een (online) vergadering waarin vertegenwoordigers van alle dorpen spraken over de Goede Doelenweek (GDW) dit jaar. Vorig jaar werd de grote actie afgeblazen vanwege corona.
De organisatiecomités denken weliswaar dat met de start van de vaccinaties en het warmere weer de situatie in april beter is dan nu, maar ze wilden toch geen risico nemen. Ze houden er rekening mee dat ook in september (week 38) de GDW nog steeds in aangepaste vorm moet plaatsvinden. Enkele dorpen hebben al plannen daarvoor, mocht het nodig zijn.

Website
Verder is besloten om op termijn te komen tot een gezamenlijke website. De website geeft uitleg over de GDW en biedt ook de mogelijkheid tot doneren. Elk dorp gaat zelf zijn eigen subpagina beheren, zodat het eigen karakter van de actie per dorp maximaal behouden blijft. De website – die waarschijnlijk pas volgend jaar operationeel is – is bedoeld als informatiekanaal maar ook als back up, mocht de huis-aan-huisactie niet door kunnen gaan.
De gezamenlijke Goede Doelenweek voor heel Peel en Maas vond in 2016 voor het eerst plaats. Hij vervangt een groot aantal afzonderlijke collectes. Bij de laatst gehouden actie in 2019 werd bijna 150.000 euro opgehaald.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.