Nieuwe kinderraad digitaal van start

Gepubliceerd op 11 februari 2021 om 13:00

PEEL EN MAAS | Binnenkort gaan kinderen van 13 basisscholen weer van start als raadslid, wethouder, griffier of mediakid in de kinderraad van Peel en Maas. Dit jaar gaan de kinderen volledig digitaal met elkaar in gesprek.

"Ik heb er weer heel veel zin in dit jaar", laat burgemeester Wilma Delissen weten. "Het is voor ons nog niet helemaal duidelijk welke 26 kinderen ik straks rond de digitale vergadertafel heb zitten. Ik heb wel al gehoord dat ik een paar bekende gezichten van vorig jaar terug ga zien. Dat is fijn. Zij weten al een beetje hoe het in zijn werk gaat en kunnen de kersverse kinderraadsleden de komende tijd helpen."

Kinderraad digitaal
Anders dan vorig jaar gaat de kinderraad dit jaar digitaal van start. Een nieuwe uitdaging voor de kinderen, scholen en raadsleden die de kinderen begeleiden. Na de installatie gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een voorstel. In het proces van voorstel tot vergadering krijgen ze gevoel bij hoe een gemeente werkt. "Het wordt mooi om te zien wat er speelt in de leefwereld van de kinderen in Peel en Maas. Eens kijken hoe ze de ruimte die ze krijgen, gebruiken om Peel en Maas een nog mooiere en fijnere plek te maken om op te groeien", aldus de gemeente. 


«   »