Cultuurprijs Peel en Maas ook dit jaar op zoek naar 'cultuurtopper'

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 11:26

PEEL EN MAAS | Ook dit jaar gaat Cultuurprijs Peel en Maas weer op zoek naar een cultuurtopper. "Al hebben we nu te maken met corona en gaat er van alles niet door, in het brede culturele veld blijven organisaties en personen in de weer met hun passie. Misschien wel juist nu. Naar die toppers zijn we op zoek.", laat de organisatie weten.  

De Cultuurprijs is er voor personen, instellingen en initiatieven die een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele leven in Peel en Maas. "Natuurlijk denkt u hierbij aan kunst, muziek en toneel. Maar cultuur is ook literatuur, dans, fotografie, architectuur, folklore en volkskunst. En laten we niet vergeten dat ook veel mensen zich inzetten voor cultuureducatie en geschiedkunde." Zowel amateur- als beroeps-beoefenaars komen in aanmerking voor de prijs. 

Praktische zaken rond de Cultuurprijs
Onderbouw de inzending met heldere, overtuigende argumenten, die aansluiten op onderstaande criteria.  Kandidaten worden beoordeeld op deze criteria:
• de kandidaat moet een bijzondere meerwaarde hebben voor de cultuur in onze gemeente;
• de kandidaat moet het belang van de gemeenschap dienen;
• van de kandidaat moet een inspirerende werking uitgaan;
• er moet sprake zijn van oorspronkelijkheid ofwel originaliteit;
• anderen moeten de kandidaat voordragen; het is dus niet mogelijk om jezelf of de eigen organisatie voor te dragen.
Naast de Cultuurprijs wordt uit de genomineerden door het Comité ook een winnaar gekozen voor de Stimuleringsprijs. Daarnaast kan iedereen in het najaar via Facebook en mail stemmen op de genomineerden voor de Publieksprijs.

Uitreiking op vrijdag 19 november in DOK6
In november van dit jaar vindt er een speciale uitreiking van de Cultuurprijs Peel en Maas plaats in DOK6. Omdat door de coronapandemie de uitreikingsavond van 2020 niet heeft kunnen plaatsvinden, worden op vrijdag 19 november de winnaars voor het jaar 2020 én voor het jaar 2021 bekendgemaakt.  

Voordragen voor nominatie? Stuur een e-mail naar cultuurprijspeelenmaas@gmail.com. Zet bij het onderwerp: ‘Nominatie 2021’. Zondag 9 mei 2021 sluit de inzendtermijn voor de voordrachten van 2021.

 

Foto-onderschrift: de genomineerden voor de cultuurprijs van 2020.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.