Predicaat Hofleverancier voor 100-jarige firma J. Joodens' Zaadhandel

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 14:10

KESSEL | Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan J. Joordens’ Zaadhandel B.V. in Peel en Maas bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Burgemeester Delissen heeft vrijdag 2 april de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de directie van de onderneming.

In 1921 was Johannes Joordens grondlegger van de firma J. Joordens’ Zaadhandel B.V. met als doel het in- en verkopen van zaden. In de jaren ’30 groeide het bedrijf uit tot een zaadgroothandel met eigen producties en selectiewerk. In de jaren ’70 trad de derde en laatste generatie toe tot het familiebedrijf. J. Joordens’ Zaadhandel B.V. heeft zich gespecialiseerd in het kweken van resistente groenbemesters. Al decennia lang biedt de firma vakkennis en kwaliteit als veredelaar, zaadproducent en zaadleverancier.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

De firma J. Joordens’ Zaadhandel B.V. is gevestigd in Kessel en is de vierde onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.

 

Foto: Stefan Koopmans 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.