Aanleg glasvezel start nu ook in de kernen van Peel en Maas

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 12:13

PEEL EN MAAS | Medio juni start aannemer SPIE Nederland BV met de graafwerkzaamheden in de gemeente Peel en Maas. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen gaat nu dus ook zichtbaar van start.

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen en linten in Noordwest Limburg is in volle gang. In februari werd de eerste symbolische schop in de grond gezet in het Nederweertse Leveroy. In Peel en Maas gaat het om de kernen Grashoek, Koningslust, Kessel-Eik en Egchel waar meer dan 3.000 woningen worden gepasseerd. Een deel hiervan heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

Samenwerkingen

Wethouder Paul Sanders en directeur Delta Fiber Netwerk Piet Grootenboer zijn verheugd om ook dit deel van Nederland aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van de toekomst. “Door de coronapandemie is het nog belangrijker een goede internetverbinding te hebben, onder andere voor thuiswerken en thuisonderwijs”, aldus wethouder Paul Sanders.

Graafwerkzaamheden
In juni starten de graafwerkzaamheden dan nu ook in  Peel en Maas. De ploegen van SPIE graven een smalle geul in de berm. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij jou in de straat wordt gegraven, ontvang je een ‘graafbrief’ van SPIE met meer informatie. Via de website van Delta Fiber Netwerk vind je ook al het nieuws over het gebied.

Woningschouw
Aannemer SPIE Nederland BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA FIBER NETWERK. Vanaf het tweede kwartaal starten zij met de woningschouw in Peel en Maas. De aannemer gaat dan bij bewoners langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Bewoners ontvangen hierover een brief. Let op: de schouwer van SPIE zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de RIVM richtlijnen en worden de corona-maatregelen in acht genomen.

Verwachte planning
Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden eind juli afgerond. In het derde kwartaal start aannemer SPIE met het plaatsen van de eerste huisaansluitingen. De aangemelde bewoners binnen de gemeente Peel en Maas zijn naar verwachting in het derde kwartaal 2021 aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen ze gebruik maken van de diensten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.