Feuilleton Peel en Maas deel 12

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 17:03

Shit, is het al zes uur?! denkt Lot. Ze had afgesproken om met Nadia, een van haar beste vriendinnen, samen te koken en eten nu de horeca nog steeds gesloten is. Snel pakt Lot haar telefoon en ziet dat ze al een aantal appjes en gemiste oproepen heeft. Ze belt Nadia op. 'Sorry, sorry, sorry! Ik weet dat we om half 6 hadden afgesproken, maar er kwam iets tussen', zegt Lot. Na nog wat excuses snelt Lot op haar fiets naar het huis van Nadia. Ze woont vlakbij hun oude school, 'Het Studiehuis'. Lot kan haar gedachtes niet onderdrukken wanneer ze erlangs fietst. Heeft ze hier echt met hem gezoend? Ze kan zich het schoolfeest nog goed herinneren. Het optutten samen met haar vriendinnen, de wekenlange zoektocht naar de perfecte outfit. Maar waarom zou ze met haar vriendinnen naar het fietsenhok zijn gegaan? En waarom zouden ze haar alleen hebben gelaten, met hem? En waarom kan ze zich daar niets meer van herinneren? In gedachten verzonken zet Lot haar fiets op slot en belt ze bij Nadia aan. De geur van basilicum komt haar al tegemoet zodra Nadia de deur open doet. 'Hey Lot, ik ben maar alvast begonnen met koken! We eten pasta alla norma, is dat goed?'
Nadia schenkt een wijntje in en sommeert Lot om aan tafel te gaan zitten. 'Volgens mij heb jij wel genoeg aan je hoofd, laat mij maar gewoon even voor jou zorgen!' zegt Nadia. Lot zucht diep. 'Je zou eens moeten weten...' Nadia vraagt wat er aan de hand is. Lot probeert het nog weg te wuiven. Ze wil Nadia niet met haar problemen opzadelen, maar wil tegelijkertijd zo graag haar hart luchten. Misschien dat Nadia ook nog wel meer weet van die avond lang geleden: het schoolfeest. Na wat getwijfel vertelt Lot alles. Dat ze zo in de war is over de afstandelijkheid van Zohra, dat ze ineens wist wie de dader was van de steekpartij, zijn onverwachte bezoek, zijn onverwachte verhaal en het briefje dat nog steeds ongelezen in haar zak brandt. 'Lot, je moet lezen wat er op dat briefje staat! Misschien dat je daarna meer weet over het schoolfeest', roept Nadia. Ook Nadia heeft nog heldere herinneringen aan het schoolfeest, omdat ze die avond met de knapste jongen uit de klas heeft gezoend. Nadia verteld dat zij Lot en hun andere vriendinnen mee naar buiten heeft genomen die avond, om ze alles te vertellen over die fantastische zoen. Het fietsenhok leek haar toen de beste plek hiervoor. Ze kan zich echter niet meer herinneren dat er iemand anders in het fietsenhok aanwezig was.
'Zal ik het anders eerst lezen?' biedt Nadia aan. Lot durft het niet aan, wie weet wat die gek op dat briefje heeft geschreven. Nee, besluit ze, ze gaat het zelf lezen. Met trillende vingers vouwt ze het briefje open. Wat zou er toch in kunnen staan? Had ze die avond toch te veel bacardi breezers gedronken, en hem het idee gegeven dat ze hem leuk vond? Of had ze iets gemeens gezegd, wat hij haar na al die jaren nog kwalijk zou nemen? Lots adem stokt in haar keel als ze naar het opengevouwen briefje kijkt. Even kan ze niet ademen en ze voelt haar hele lichaam verstijven. Lot had verwacht een lange tekst met uitleg aan te treffen. Maar dat is niet wat ze ziet. Lot ziet slechts een woord op het briefje staan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.