Onnodige nederlaag tegen landskampioen

Gepubliceerd op 27 april 2021 om 19:25

PANNINGEN | Herpertz Bevo HC heeft de topper tegen landskampioen Green Park Aalsmeer in Aalsmeer met 35-33 verloren. Bij de rust leidde de Panningse ploeg met 17-15. Door deze nederlaag hangt deelname aan de kampioensplayoffs aan een zijden draadje.

De teleurstelling aan Panningse zijde was groot na afloop. Vooral het bizarre scoreverloop kwam hard aan. Een gemotiveerd Herpertz Bevo Hc startte furieus. Aanvallend werd er veel gescoord en defensief werden nauwelijks fouten gemaakt. Halverwege de eerste helft was Herpertz Bevo Hc uitgelopen tot 12-5. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Tien minuten voor rust had Herpertz Bevo Hc een voorsprong van 15-8. Herpertz Bevo Hc had de wedstrijd onder controle. Toch kon de thuisclub voor rust nog terugkomen tot 17-15. Na rust was Herpertz Bevo HC nog lang de betere ploeg. Halverwege de tweede helft leidde de Panningse ploeg nog comfortabel met 22-18. Green Park Aalsmeer was echter nog niet verslagen. De landskampioen begon fouten van de Panningse ploeg af te straffen en Herpertz Bevo Hc raakte een beetje van de kook door tijdstraffen. Halverwege die tweede helft kwam de landskampioen voor het eerst met 25-23 op voorsprong. Zeven minuten voor tijd kwam Herpertz Bevo Hc op 31-30,  maar de slotfase sloeg GreenPark Aalsmeer toe en won de landskampioen met 35-33 deze titanenstrijd. De nederlaag kwam als een mokerslag binnen bij de Panningse ploeg. De ploeg had geknokt maar de beloning bleef uit. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de kansen op de landstitel geslonken. Herpertz Bevo C moet de laatste vier wedstrijden allemaal winnen en moet hopen op misstappen van GreenPark Aalsmeer. Jeroen van den Beucken was in Aalsmeer met 12 doelpunten topscoorder. Ook Niek Jordens (7), Nick de Kuuyper (6) en Guus van den Heuvel (5) schoten veel raak.
De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 9 mei om 14.30 uur thuis tegen Hurry Up. Daarna moet de ploeg op bezoek in Volendam. Tenslotte volgen dan nog thuiswedstrijden tegen Hurry Up en Kermit Lions. Herpertz Bevo heeft een handbalwonder nodig. 

Tekst: Mat Nellen 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.