Pinkstermaandag opening ‘Ommetje Egchel’

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 15:44

EGCHEL | Inwoners van Egchel die vanuit hun voordeur een korte wandeling door het veld willen maken, hebben er een leuke route bij. Dorpsoverleg Egchel en de gemeente hebben in de akkers tegenover de Jacobusstraat twee nieuwe paden aangelegd langs groene singels. Daardoor kan er nu vanaf de kerk een 3,5 kilometer lange rondwandeling worden gemaakt. Pinkstermaandag vanaf 11.00 uur wordt het ‘Ommetje Egchel’ feestelijk in gebruik genomen, onder meer met een puzzeltocht voor kinderen.

Het ommetje is de afgelopen tijd wandelklaar gemaakt door vrijwilligers, die de ondergrond van de route hebben ontdaan van onder meer oude wortels en brandnetels. Vanaf nu moeten de paden goed bewandelbaar blijven doordat veel mensen er gebruik van maken. Het traject van het Ommetje is inmiddels opgenomen in het wandelknooppunten-netwerk.
Op pinkstermaandag kan iedereen die het ommetje wil lopen zich vanaf 11.00 uur melden bij gemeenschapshuis ’t Erf. Vanwege corona vraagt het Dorpsoverleg aan wandelaars om gespreid tussen 11.00 en 12.30 uur te komen. Bij slecht weer wordt de ingebruikname mogelijk een week uitgesteld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.