Opening 'Ommetje Egchel' week uitgesteld

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 12:13

EGCHEL | De opening van 'Ommetje Egchel' op pinkstermaandag is uitgesteld naar zondag 30 mei. De slechte weersvoorspellingen hebben de organisatie daartoe doen besluiten. Pinkstermaandag zou de nieuwe wandelroute feestelijk in gebruik worden genomen, onder meer met een puzzeltocht voor kinderen.

Dorpsoverleg Egchel en de gemeente hebben in de akkers tegenover de Jacobusstraat twee nieuwe paden aangelegd langs groene singels. Daardoor kan er nu vanaf de kerk een 3,5 kilometer lange rondwandeling worden gemaakt. Het ommetje is de afgelopen tijd wandelklaar gemaakt door vrijwilligers, die de ondergrond van de route hebben ontdaan van onder meer oude wortels en brandnetels. Vanaf nu moeten de paden goed bewandelbaar blijven doordat veel mensen er gebruik van maken. Het traject van het Ommetje is inmiddels opgenomen in het wandelknooppunten-netwerk.

Zondag 30 mei kan iedereen die het ommetje wil lopen zich vanaf 11.00 uur melden bij gemeenschapshuis ’t Erf. Vanwege corona vraagt het Dorpsoverleg aan wandelaars om gespreid tussen 11.00 en 13.00 uur te komen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.