Preventief cameratoezicht Pastoor Huijbenplein in Panningen

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 10:25

PANNINGEN | In de afgelopen periode hebben zich meerdere incidenten voorgedaan bij de Poolse supermarkt aan het Pastoor Huijbenplein in Panningen. Vanuit preventief oogpunt wil burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas voorzorgsmaatregelen treffen om herhaling te voorkomen. Voor het preventief handhaven van de openbare orde en veiligheid gaat de gemeente, in overleg met de politie, cameratoezicht instellen. Dit is een bevoegdheid van de burgemeester. Naast het cameratoezicht, houdt de politie de situatie bij de Poolse supermarkt extra in de gaten.

 

Burgemeester Delissen-van Tongerlo: “Met dit preventief cameratoezicht willen wij bijdragen aan een veilige situatie op en rond het Pastoor Huijbenplein en hopen wij bij te dragen aan een veilig gevoel bij de bewoners en ondernemers rond het plein.”

 

Voorlopig voor 4 weken

Het cameratoezicht vindt plaats vanaf donderdag 24 juni en voorlopig voor een periode van 4 weken. Na deze periode wordt de noodzaak van het cameratoezicht in overleg tussen de burgemeester, de politie en het openbaar ministerie besproken.

 

Privacy

De camera heeft zicht op de voorzijde van de Poolse supermarkt en de directe omgeving van het Pastoor Huijbenplein rond de Poolse supermarkt. De privacy van de omwonenden en de omliggende panden is gewaarborgd. Dit wil zeggen dat de camera enkel beelden opneemt van de openbare ruimte.

 

Verdachte situaties

Mensen die, ondanks de genomen maatregelen, een verdachte situatie zien bij of rond de Poolse supermarkt, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Bij direct gevaar belt u 112.

 

Aanwijzingsbesluit

Voor het instellen van het tijdelijk cameratoezicht heeft de burgemeester een aanwijzingsbesluit genomen. Dit besluit is te raadplegen via www.overheid.nl of via www.peelenmaas.nl onder Nieuws.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.