Kortom...

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 12:20

Droog

 

‘Vervelend natuurlijk voor die mensen, maar da’s nou eenmaal het risico wanneer je pal naast een rivier woont. Ik woon zelf midden in de stad. Je moest eens weten wat een kabaal het hier elk weekend is -tenminste, in de pre-coronatijd- als het uitgaansvolk door de straten dweilt. Hoor je me ook niet over zeuren, hoort er gewoon bij. Ik word sowieso een beetje chagrijnig van alle gezeik. Eerst dat gejammer over het neerslagtekort en nu piepen als er een beetje regen valt. Het is ook nooit goed. Een beetje geduld hebben en de natuur haar gang laten gaan, komt vanzelf goed. Bovendien afficheert Limburg zich toch als watersportprovincie? Nou dan. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen. Ach ja, de klimaatverandering. De gasten die er voor doorgeleerd hebben weten het toch ook niet? Klimaatverandering komt en gaat, da’s al een eeuwigheid zo. Voor hetzelfde geld krijgen we volgend jaar weer een Elfstedentocht, hoor je niemand meer over dan. Bovendien: wie mag dat grapje straks betalen? Wat denk je? De gewone man is weer de klos. Zonnepanelen, warmtepomp, woning isoleren, elektrische auto… Alsof het geld me op de rug groeit. En in China en Oost-Europa stoken ze nog gewoon op kolen. Dat ze daar eerst maar eens wat aan doen.

Goed, makkelijk praten, weet ik ook wel. Je zult het water maar een meter hoog in je woonkamer hebben staan. Niet leuk. Stroom en gas afsluiten, je woning verlaten en maar zien of je ergens onderdak vindt. Met een beetje pech mis je dan ook nog ‘Like me, I’m famous’, die nieuwe tv-show met influencers zoals Tisjeboy Jay. Goeie gozer, die zegt tenminste waar het op staat. Kunnen die hoge heren in Den Haag nog een voorbeeld aan nemen.

Natuurlijk wel even gaan kijken naar die watersnood. Vrouw en kinderen en een koelboxje mee, dagje uit. Je moet toch wat, nu de zomervakantie alwéér in het water valt. Dan zie je dat Nederland ook best mooi is, zeker aan de Costa del Maas. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de handen uit de mouwen steken om te helpen bij zo’n ramp. Hier, ik heb er foto’s van gemaakt. Echt top, doe ik ze niet na. Kom tegenwoordig nog maar eens om een beetje solidariteit. Heb je die koe trouwens gezien die 100 km de Maas is afgedreven? Tjonge. Herinnerde me gelijk aan de barbecue komende week. De bieflapjes zijn in de aanbieding bij de Appie, niet vergeten. En och, dat konijntje op dat kussen in het water. Zag dat op Facebook iemand vroeg of konijnen kunnen zwemmen. Ja natuurlijk, in een sausje! Haha!

Nee, triest hoor. Blij dat het water hier niet over onze schoenen loopt. Nog een wijntje? Een droge?’

 

Frank Heijthuijsen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.