Beringse Bazaar gaat zondag 29 augustus op herkansing

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 10:32

BERINGE | Vorig jaar viel het evenement Beringse Bazaar met dank aan Covid-19 in het water. Maar zelfs corona houdt de wilskracht van de Beringnaren niet tegen. Dus krijgt de Beringes Bazaar een herkansing op zondag 29 augustus. 

 

In navolging van buurdorp Grashoek, waar vorig jaar de succesvolle garagesale net voor de aangescherpte coronamaatregelen plaatsvond, is er in Beringe eenzelfde soort initiatief ontstaan. Onder de paraplu van Dorpscoöperatie Steingood hebben een aantal vrijwilligers zich bij elkaar gepakt voor de organisatie van een tweedehandsmarkt vanuit garages, opritten, schuren, enzovoorts in Beringe.

 

Verbindend

“Het idee is eigenlijk vorig jaar ontstaan op het schoolplein”, lacht medeorganisator en woordvoerster van de Beringse Bazaar, Eveline Neessen. “We stonden met wat moeders te kletsen over hoe leuk het misschien zou zijn om een soort van rommelmarkt te organiseren in het dorp. Tot een aantal jaar geleden was er in Beringe namelijk elk jaar een kindermarkt. Deze wordt toch wel gemist. Met dit initiatief willen we het idee van een dorpsmarkt nieuw leven inblazen. Vooral na het wegvallen van de kermis verleden jaar, wat toch een sterke verbinder is in een dorp, blijkt dat er veel behoefte is aan een dergelijk evenement waar je elkaar kunt treffen. Coronaproof uiteraard! Vorig jaar moesten we het evenement jammerlijk afblazen. Maar dit jaar gaat het alsnog plaatsvinden. Daarnaast gun je spullen die je zelf niet meer gebruikt of nodig hebt een tweede ronde. Dus op die manier dragen we ook nog eens een steentje bij aan hergebruik. En zeg nou zelf, wie wil er geen leuke spulletjes voor kleine prijsjes scoren.”

 

Steingood

Vanwege de grote interesse in een dergelijke markt, nam de initiatiefgroep contact op met Bert Coppelmans van Dorpscoöperatie Steingood. Hij was meteen enthousiast en is inmiddels lid van de werkgroep. Alles wat er binnen Beringe georganiseerd wordt, gebeurt onder de vleugels van de dorpscoöperatie. 

Het platform van burgerinitiatieven waar alle Beringse verenigingen, instanties, gemeenschapshuis, enzovoorts samenkomen. Hierdoor zijn de lijntjes binnen het dorp heel kort wat de organisatie van een activiteit vergemakkelijkt. “De bazaar leeft echt hier in Beringe”, aldus Eveline. “De aanmeldingen van deelnemers stromen inmiddels binnen.”

 

Makkelijk bereikbaar

Om een en ander in goede banen te leiden en de dag veilig te laten verlopen, heeft de werkgroep een aantal mensen uit het dorp bereid gevonden om hier op toe te zien. Eveline: “Beringe heeft een compact, overzichtelijk centrum, waardoor de deelnemende adressen makkelijk bereikbaar en te belopen zijn. Inwoners uit het buitengebied kunnen een plekje krijgen op het dorpsplein bij De Wieksjlaag. We vragen bezoekers om rekening te houden met elkaar en de geldende maatregelen. Dus als het bij een adres te druk is, om dan eerst een bezoek te brengen aan een adres waar op dat moment minder mensen zijn.”

 

Veilig ontmoeten

Vervolgens gaat ze gedreven verder: “Vorig jaar moesten we de Beringse Bazaar op het laatste moment noodgedwongen af lassen vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Een enorme domper voor de organisatie en deelnemers. We gaan ervan uit dat het nu gewoon door gaat. Mensen hebben behoefte om elkaar te ontmoeten. Ze hebben al zoveel moeten missen het afgelopen jaar. Op deze bazaar kunnen ze elkaar op een veilige manier treffen. En dat is zo belangrijk voor de leefbaarheid. In Beringe is de onderlinge samenhang sowieso groot.”

 

Deelnemers en bezoekers

Beringnaren die spullen willen verkopen tijdens de Beringse Bazaar kunnen zich tot opgeven door een e-mail te sturen met naam, aders en postcode naar beringsebazaar@gmail.com. De Beringse horeca sluit bij de bazaar aan om er een echt dorpsfeest van te maken, waar overigens iedereen van 10.00 tot 15.00 uur welkom is. Alle deelnemende adressen worden overzichtelijk verwerkt in een plattegrond die tijdens de bazaar is te downloaden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.