PeelenMaasNet houdt informatiemiddag voor nieuwe deelnemers

Gepubliceerd op 25 augustus 2021 om 12:40

PEEL EN MAAS | Voor alle aspirant-deelnemers en ook voor andere belangstellenden die zich bezighouden met cultuurhistorisch erfgoed organiseert de stichting PeelenMaasNet op dinsdag 14 september een informatiemiddag.

 

PeelenMaasNet is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed van de regio Peel en Maas met historisch beeldmateriaal en documenten. Het is een samenwerkingsverband van deelnemers zoals culturele verenigingen, archieven en particulieren uit de gemeente Peel en Maas. Doel is om het erfgoed voor iedereen (digitaal) toegankelijk te maken en om beeldmateriaal en documenten digitaal en duurzaam te archiveren.

Tijdens de informatiemiddag krijgt u informatie over hoe PeelenMaasNet is georganiseerd, wat zij voor de deelnemers kan betekenen voor het digitaliseren en behouden van de eigen collecties en welke faciliteiten en ondersteuning PeelenMaasNet biedt. Leden van de werkgroep Collecties geven een presentatie van wat er al op PeelenMaasNet te vinden is en er is veel ruimte voor vragen. Zo wordt er ook ingegaan op de voorwaarden voor het (gratis) deelnemerschap. De middag vindt plaats op dinsdag 14 september van 14.00 tot 17.00 uur in Gemeenschapshuis In Kepèl aan de Kerkstraat 27 (ingang via de Nijverheidsstraat) in Panningen.

 

Programma:

13.30 uur:           Inloop

14.00 uur:           Welkomstwoord door Peter Peeters, voorzitter stichting PeelenMaasNet

14.15 uur:           Wat is cultureel erfgoed? Algemene definities en enkele aansprekende voorbeelden.

14.45 uur:           Werkwijze en faciliteiten PeelenMaasNet

15.45 uur:           Vragenronde

16.15 uur:           Nazit en napraten

17.00 uur:           Afsluiting

 

Wij vernemen graag of u aanwezig bent bij deze informatiemiddag. U kunt zich tot 12 september opgeven door een mail met naam en adres te sturen naar info@peelenmaasnet.nl. Heeft u vooraf vragen, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Hilde Schiphouwer op telefoonnummer 06-47544363.

 

Mochten de omstandigheden omtrent Corona een bijeenkomst niet toelaten dan krijgt u zo spoedig mogelijk bericht. De organisatie kijkt uit naar uw komst.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.