Met het juiste camperrijbewijs veilig en vertrouwd op pad

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 21:57

PEEL EN MAAS | Zelfs nu de zomervakantie langzaam maar zeker op z’n einde loopt en de scholen weer op het punt staan om te beginnen, sieren campers nog altijd in grote getale de snelwegen. Nu de gezinnen thuis komen, staat een volgende groep vakantiereizigers te trappelen om er met hun camper op uit te trekken.

 

Voor veel kampeerders staat de camper symbool voor vrijheid. Je hebt immers je ‘vakantiehuisje’ altijd en overal bij je. Anders dan met een caravan, kun je met een camper bijna overal parkeren. En ben je uitgekeken op je plek van bestemming is het een kwestie van starten en vertrekken. Het vergt natuurlijk wel het nodige inzicht om een dergelijk groot voertuig te besturen en door smallere straatjes te loodsen. Wat veel mensen dan ook niet weten is dat je voor het besturen van een groter en zwaarder model camper een speciaal C1 rijbewijs hoort te hebben.

 

Verkeersschool Janssen biedt hiervoor, naast opleidingen voor auto, motor, scooter, brommobiel, tractor, vrachtwagen, code 95 en aanhangwagen, de oplossing. Rijinstructeur Thijs Gommans uit Grashoek legt uit: “Wie met een camper de weg op gaat, moet zich goed realiseren dat het anders rijden is dan in een gewone auto. Je

kunt een camper qua manier van rijden vergelijken met een werkbus. Het is dus best wennen en zeker niet aan te raden om zonder ervaring ineens met een camper naar bijvoorbeeld Zuid-Europa te rijden.” Bij Verkeersschool Janssen kun je binnen enkele dagen je camper-rijbewijs halen. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste papieren. “Zeker nu de camper zo enorm in populariteit is gegroeid sinds we te maken kregen met corona,” vervolgt Thijs. “Je hebt toch wel enige behendigheid en inzicht nodig om zo’n voertuig keurig door een scherpe bocht te sturen of op een kleine kampeerplek te parkeren.”

 

Na dik tien jaar als zelfstandig rijinstructeur actief te zijn geweest, gooide Thijs zelf het roer om en besloot te stoppen met zijn rijschool. Hierdoor kwam hij in contact met Leon Janssen van Verkeersschool Janssen. “Leon heeft destijds mijn lesauto overgenomen”, aldus Thijs. “Vorig jaar februari benaderde hij mij opnieuw. Dit keer met de vraag of ik interesse had om rijles te geven op de vrachtwagen. Dit was voor mij prima te combineren met mijn baan. En daar zijn nu de camperrijlessen bij gekomen. Ik ben hiermee een van de 26 instructeurs bij Janssen. Er is veel animo voor de verschillende typen rijlessen bij Janssen, omdat er geen wachtlijsten zijn. Ook voor het camperrijbewijs (C1) is er een groeiende interesse. Met name gepensioneerden kopen vaak een camper om er lekker op uit te trekken. Met het juiste papiertje kan dit ook volledig veilig en vertrouwd.”

 

Thijs benadrukt dat de lessen bij Verkeersschool Janssen maatwerk zijn. De rijschool heeft dan ook niet voor niets een betrouwbare naam en geschiedenis van ruim vijftig jaar. Huidig eigenaar Leon nam de verkeersschool samen met zijn vrouw Carla over van zijn vader Loet. Samen bouwden ze deze steeds verder uit tot het huidige uitgebreide wagenpark voor alle mogelijke rijbewijzen. Het gebied waarin ze actief rij- en theorielessen verzorgen strekt zich uit van Nijmegen tot en met Peel en Maas. En van Horst aan de Maas tot en met Asten. Wie meer informatie wil over het camperrijbewijs of het rijbewijs voor een ander voertuig, kan een kijkje nemen op www.verkeersschooljanssen.nl of direct contact opnemen met tel. (077) 398 33 12 of 06-33309501.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.