Preventief cameratoezicht Pastoor Huijbenplein in Panningen verlengd

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 10:33

PANNINGEN | Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft op 24 juni 2021 preventief cameratoezicht ingesteld op het Pastoor Huijbenplein in Panningen. Aanleiding voor dit cameratoezicht waren meerdere incidenten bij de Poolse supermarkt aan dit plein. Het cameratoezicht is ingesteld vanuit preventief oogpunt om herhaling te voorkomen en de openbare orde te beschermen.

De periode waarin het cameratoezicht van kracht is, liep tot en met donderdag 9 september. Op advies van de politie en in overleg met het openbaar ministerie heeft de burgemeester besloten het cameratoezicht met twee weken te verlengen. Dit betekent dat de camera's blijven hangen tot en met 23 september 2021. Naast het cameratoezicht, blijft de politie de situatie bij de Poolse supermarkt in de gaten houden.

Veilige situatie
Met het preventief cameratoezicht wil de burgemeester bijdragen aan een veilige situatie op en rond het Pastoor Huijbenplein en een veilig gevoel bij de bewoners en ondernemers rond het plein.

Privacy
De camera’s hebben zicht op de voorzijde van de Poolse supermarkt en de directe omgeving van het Pastoor Huijbenplein rond deze supermarkt. De privacy van de omwonenden en de omliggende panden is gewaarborgd. Dit wil zeggen dat de camera’s enkel beelden opnemen van de openbare ruimte.

Verdachte situaties
Mensen die, ondanks de genomen maatregelen, een verdachte situatie zien bij of rond de Poolse supermarkt, kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Bij direct gevaar belt u 112.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.