PeelenMaasNet bekrachtigt samenwerking tijdens infomiddag

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 21:37

PEEL EN MAAS | Voor alle aspirant-deelnemers en ook voor andere belangstellenden die zich bezighouden met cultuurhistorisch erfgoed organiseert de stichting PeelenMaasNet op 14 september een informatiemiddag. Deze vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in Gemeenschapshuis In Kepèl, Kerkstraat 27 (ingang via de Nijverheidsstraat) in Panningen.

 

PeelenMaasNet is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed van de regio Peel en Maas met historisch beeldmateriaal en documenten. Het is een samenwerkingsverband van deelnemers zoals culturele verenigingen, archieven en particulieren uit de gemeente Peel en Maas.

PeelenMaasNet werkt daarbij samen met Picturae die de software voor de website levert. Dit gaat veranderen. PeelenMaasNet gaat samenwerken met Deventit/Atlantis, platform voor collectiebeheer, online presentatie en erfgoedwebsites. Tijdens de bijeenkomst geeft Laurens van Diemen van Deventit/Atlantis uitleg over de nieuwe erfgoedsoftware. Daarna wordt de overeenkomst tussen PeelenMaasNet en Deventit/Atlantis ondertekend. Tijdens de informatiemiddag krijgt u informatie over hoe PeelenMaasNet is georganiseerd, wat zij voor de deelnemers kan betekenen voor het digitaliseren en behouden van de eigen collecties en welke faciliteiten en ondersteuning PeelenMaasNet biedt.

 

Programma:
13.30 uur: inloop
14.00 uur: welkomstwoord door Peter Peeters, voorzitter stichting PeelenMaasNet
14.15 uur: werkwijze en faciliteiten PeelenMaasNet
14.45 uur: presentatie door Laurens van Diemen, Deventit/Atlantis over de nieuwe
Erfgoedsoftware
15.45 uur: tekenen overeenkomst PeelenMaasNet met Deventit/Atlantis
15.45 uur: vragenronde
16.15 uur: nazit en napraten
17.00 uur: afsluiting
Wij vernemen graag of u aanwezig bent bij deze informatiemiddag. U kunt zich tot 12 september opgeven door een mail met naam en adres te sturen naar info@peelenmaasnet.nl. Heeft u vooraf vragen, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Hilde Schiphouwer op telefoonnummer 06 – 47544363.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.