Recordaantal kinderen bezocht Museum Peel en Maas in de zomer

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 21:47

HELDEN | In de afgelopen zomermaanden hebben een recordaantal kinderen Museum Peel en Maas bezocht. Van de ruim 700 bezoekers, ook een record voor de zomermaanden, waren er bijna 200 kinderen. Dit is een stijging van bijna 400 procent ten opzichte van de zomer van 2019, het laatste coronaloze jaar.

 

Record
In de periode van 9 juni tot en met 27 augustus hebben ruim 700 mensen Museum Peel en Maas bezocht. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 400 personen die in 2019 langskwamen in de zomermaanden. Nadat we begin juni eindelijk weer onze deuren mochten openen na een lange coranastop, hebben mensen uit heel Nederland ons museum weten te vinden. Ons gastenboek staat vol lovende recensies van bezoekers uit heinde en verre. Van Zwolle tot Dordrecht en van Delft tot het Noord-Hollandse Hoogwoud.

 

Doelgroepgericht

Bezoekers hebben ons gezien op Facebook, Google en onze folder op campings. Ook hoorden we dat bezoek heeft geleid tot veel mond-tot-mondreclame. Vooral op campings ging ‘Museum Peel en Maas’ gretig rond. We hebben dan ook veel positieve reacties ontvangen van bezoekers. Op sommige dagen stonden gezinnen al voor openingstijd in rijen voor de deur te wachten. Daarnaast speelde waarschijnlijk ook de relatief koelere zomer een rol in het stijgende museumbezoek.  


2021
We hebben de periode dat we dicht waren, gebruikt om het museum kindvriendelijker te maken en meer te richten op beleving. Zo is op onze vernieuwde zolder en binnen de expositie met handgemaakte miniatuur landbouwwerktuigen en gereedschappen door Thei Driessen (Baarlo, 1914-1999) genoeg te doen voor jong en oud. Ook onze speurtocht blijft zeer populair bij de jeugd. Daarnaast zijn we druk bezig het belevingsconcept in alle ruimtes door te voeren. Eind van dit jaar moeten deze veranderingen gerealiseerd zijn. Dat geldt ook voor de totstandkoming van de interactieve, informatieve en belevenisvolle Middeleeuwen tentoonstelling.


Museum Peel en Maas
Het museum is tot en met de herfstvakantie geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur. Reserveren is niet meer verplicht. Omdat we blij zijn dat we weer open mogen, krijgen bezoekers als welkomstgeschenk gratis een leuk boekje met culturele fietsroutes door Peel en Maas.

 

Foto-onderschriften:

Miel en Nele genoten van hun bezoek aan het museum. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.