Peel en Maas gaat op zoek naar eerste kinderburgemeester

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 10:42

PEEL EN MAAS | De gemeente Peel en Maas gaat op zoek naar de eerste kinderburgemeester van deze gemeente. Kinderen uit groep 7 van de basisschool, die in de gemeente Peel en Maas wonen, kunnen van 13 september tot 1 oktober met een vlog ‘solliciteren’ naar deze eervolle functie. De sollicitanten komen op sollicitatiegesprek in het Huis van de Gemeente. De kinderburgemeester wordt voor twee jaar benoemd en wordt rond 20 november – de Internationale dag van de rechten van het kind – geïnstalleerd.

Het is een grote eer om kinderburgemeester van Peel en Maas te zijn. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente en gaat mee op pad met de echte burgemeester bij bijzondere momenten, zoals de steuteloverdracht bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.

Wat voor kinderburgemeester zoekt Peel en Maas?
De kinderburgemeester:

- woont in de gemeente Peel en Maas
- zit in groep 7 van de basisschool
- vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen) en vindt het niet vervelend om in de belangstelling te staan
- kan goed luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft en kan dit goed verwoorden
- durft af en toe een toespraak te houden
- en vervoer naar de activiteiten is geen probleem voor je

Hoe gaat het in zijn werk?
De kinderburgemeester wordt gekozen uit leerlingen van groep 7 van de basisschool en is gedurende groep 7 en 8 kinderburgemeester van de gemeente Peel en Maas. Leerlingen uit groep 7 kunnen ‘solliciteren’ door in de periode van 13 september tot 1 oktober een vlog te maken en deze te sturen naar het e-mailadres kabinet@peelenmaas.nl t.a.v. de burgemeester.

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo heeft op het YouTube-kanaal en de Twitter, Facebook en Instagram-pagina van de gemeente Peel en Maas een filmpje geplaatst, waarin ze de kinderen uitnodigt om met een vlog te ‘solliciteren’.

Kinderen die gesolliciteerd hebben, komen op ‘sollicitatiegesprek’ in het Huis van de Gemeente. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en is na schooltijd. Ook de ouder(s) en/of verzorger(s) worden hiervoor uitgenodigd.

Als bekend is wie de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas wordt, brengt burgemeester Delissen-van Tongerlo een bezoek aan de betreffende school om de kinderburgemeester persoonlijk op te hoogte te brengen en te feliciteren. Vervolgens wordt de kinderburgemeester rond 20 november geïnstalleerd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.