PeelenMaasNet ondertekent nieuw contract met Deventit

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 21:53

PEEL EN MAAS | Stichting PeelenMaasNet heeft dinsdag 14 september het contract met Deventit/Atlantis getekend. Deventit is een platform voor collectiebeheer, online presentatie en erfgoedwebsites. Zij leveren de software die nodig is voor websites als PeelenMaasNet en bijvoorbeeld musea en overheidsarchieven.

 

PeelenMaasNet is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed van de regio Peel en Maas. De deelnemers van dit platform zijn de gemeente Peel en Maas, culturele verenigingen en particulieren uit de gemeente. Archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties werken hierin samen. Doel van de stichting is historisch beeldmateriaal en documenten van deze regio te digitaliseren en voor iedereen toegankelijk te maken. De stichting beheer  de database en de website waarin ons  culturele erfgoed ligt opgeslagen.

Het contract met de nieuwe softwareleverancier werd getekend tijdens een bijeenkomst voor nieuwe deelnemers. Laurens van Diemen van Deventit gaf een presentatie van hoe hun systeem eruit ziet, welke mogelijkheden er zijn en hoe de deelnemers met het systeem kunnen werken. In de komende maanden gaan de werkgroepen collecties en digitalisering van PeelenMaasNet met Deventit aan de slag om de overstap van de huidige software van Picturae naar de nieuwe software uit te voeren.

 

Op de website blijven alle onderwerpen die er nu al te vinden zijn beschikbaar voor een ieder die informatie zoekt over het culturele erfgoed van de gemeenschap in Peel en Maas. De verschillende rubrieken blijven onderdelen van de website. Het bevat al veel foto’s, documenten, objecten, video’s, kranten en de akten van de burgerlijke stand en bevolkginsregisters van de vier voormalige gemeenten, Kessel, Maasbree, Helden en Meijel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.