Bieb Kessel zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 10:59

KESSEL | De Bibliotheek in Kessel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het streven is een aantal enthousiaste gastvrouwen en -heren te vinden voor de Kesselse vestiging van de Bibliotheek Maas en Peel.

Het gaat om een veelzijdige vrijwilligersfunctie die meer inhoudt dan boeken uitlenen. Medewerkster Daniëlle Tillemans legt uit: “Je ziet en spreekt heel veel inwoners van Kessel. Doordat je de biebbezoekers helpt, informeert en adviseert, bouw je een leuke band op. Bovendien is het werk – zo voelt het overigens niet – ontzettend afwisselend.”

Meer dan boeken
Tillemans vertelt dat de bieb inmiddels meer is dan een gebouw waar boeken worden uitgeleend. “Natuurlijk zie je als vrijwilliger veel boeken voorbijkomen als je ze binnenkrijgt of opruimt. Daarnaast is de bieb óók een plek waar je informatie kunt ophalen, waar je naartoe kunt gaan met taal- en digitale vragen en waar leuke activiteiten plaatsvinden van voorleesuurtjes tot workshops. Het is een plek waar iedereen mag komen werken of leren, een echte ontmoetingsplek.”

Fijne sfeer
Een gastvrouw of -heer wijst de bezoekers aan de bieb letterlijk de weg. “Je ontvangt de mensen en maakt een praatje. Drinkt samen een kop koffie en helpt bezoekers met de vragen die ze hebben. Met ons enthousiaste team van vrijwilligers en vaste medewerkers creëren we een fijne sfeer in de bieb, zodat mensen zich op hun gemak voelen en ook hulp durven vragen.”

Vrijwilliger
Wie zich aanmeldt als vrijwilliger wordt door een vaste medewerker begeleid om alle werkzaamheden onder de knie te krijgen. In overleg wordt bekeken welke dagdelen de gastvrouw of -heer wil helpen. De nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis abonnement op de Bibliotheek.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekmaasenpeel.nl/over-ons/vrijwilligerswerk of stuur een mailtje naar Daniëlle Tillemans: d.tillemans@debibliotheekmaasenpeel.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.