Uitnodiging filmpremière: 'De Wegh van Meijl op Seven'

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 21:33

PEEL EN MAAS | Het is nu een jaar na de opening van de Wegh van Meijl op Seven, die toen met alle denkbare beperkingen door Corona maatregelen heeft plaats gevonden. Hierover is een film gemaakt op het terrein van de St. Willibrordus put waar bisschop Mgr. Smeets de openingshandeling verricht, waarna de Wegh van Meijl op Seven tocht van Meijel naar Sevenum door twee authentieke Romeinse ruiters werd geopend. Iedereen is van harte welkom bij de première in ’t Gasthoes, Gasthuisstraat 25 in Horst op vrijdag 22 oktober om 19.00 uur. Aanvang film 19.30 uur.

 

De documentaire/reportage over de opening van De Wegh van Meijl op Seven en boekpresentatie is door een aantal leden van Filmclub Limburg Noord op 11 oktober 2020 vastgelegd en samengevat in een filmverslag van 58 minuten. Een kortere versie van 28 minuten werd goed ontvangen tijdens de Limburgse filmdagen dit jaar te
Heerlen.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom, evenals de vele vrijwilligers en deelnemers die hun beste beentje, letterlijk en figuurlijk, hebben voorgezet, hen wordt nu een podium geboden. De film is geregisseerd en gemonteerd door Gerard Koenen en vertelt het verhaal van de Peelvondsten met al zijn perikelen, en verwijst naar de inspanningen die er zijn geleverd om te komen tot deze educatieve route. Uitleg is er over de geologische omgeving waar de zuilen zijn geplaatst die de route markeren.
De openingshandelingen van de Wegh van Meijl op Seven door bisschop Mgr. Smeets vinden plaats bij de St. Wilbersput te Meijel. Hierna vertrekken de “Romein en schildknaap”, langs de mystieke route door de Peel tussen Meijel en Sevenum, om de tien zuilen te onthullen. De Romein en schildknaap zijn voorzien van de door archeoloog en zilversmid Maarten Dolmans gemaakte authentieke Romeinse uitrusting. De tien basaltzuilen zijn gemaakt door de Nijkerker kunstenaar Wouter Bouwman, die een verhaal vertellen van wat hier zich in de Romeinse tijd heeft afgespeeld en waarom die Gouden Peelhelm in het veen is terechtgekomen. Met brandende fakkel wordt de tocht voorafgegaan door een groep atleten van atletiekvereniging De Peelrunners uit Horst en Sevenum.

 

Huub Kluijtmans, initiatiefnemer en schrijver van het boek DE GOUDEN PEELHELM, een aantal vrijwilligers en deelnemers aan de tocht, komen in de film kort aan het woord. Het boek en wandelkaarten van dit bijzondere project zijn in het Gasthoes verkrijgbaar. De toegang is gratis. Als u de filmpremière wilt bijwonen kunt u zich aanmelden vóór 17 oktober via het volgende e-mailadres: filmwvmos@gmail.com.
Onder vermelding van uw naam en aantal personen. U ontvangt een bevestiging zodra u zich hebt aangemeld. De plaatsen worden gereserveerd in volgorde van aanmelding. Mochten er teveel gegadigden zijn wordt om 21:00 uur een tweede keer de film vertoont. In de bevestiging staat waarbij u bent ingedeeld. De verwachting is echter dat één sessie toereikend is. Het is aan te raden tijdig aanwezig te zijn daar het controleren van de corona pas iets langer tijd in beslag neemt. Na de voorstelling is er nog de gelegenheid om vragen te stellen in het theatercafé waar natuurlijk ook de gelegenheid is om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. Het boek is samen met de wandelkaart te verkrijgen voor het bedrag van 25 euro. De wandelkaart is ook los verkrijgbaar voor 2,50 euro.

 

De huidige coronamaatregelen zijn van toepassing, dat wil zeggen bij binnenkomst van ‘t Gasthoes dient u te beschikken over de QR-code die voor horeca- en theatertoegang noodzakelijk is.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.