Goede Doelenweek breekt weer record: € 149.500 euro opgehaald

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 21:57

PEEL EN MAAS | De Goede Doelenweek, die twee weken geleden in heel Peel en Maas plaatsvond, heeft in totaal 149.500 euro opgebracht. Dat is een fractie méér dan de vorige editie in 2019. Het is ook het hoogste opgehaalde bedrag sinds de start van de gezamenlijke Goede Doelenweek, vijf jaar geleden. 

 

De Goede Doelenweek (GDW) ging vorig jaar niet door vanwege corona. De inwoners van Peel en Maas bleken hun vrijgevigheid echter niet te zijn kwijtgeraakt. Het totaalbedrag van bijna anderhalve ton is omgerekend per inwoner (dus inclusief kinderen) een bedrag van € 3,42. Met € 4,02 per inwoner bleek Koninglust dit jaar het meest gulle dorp van Peel en Maas.


Per kern zijn de opgehaalde bedragen als volgt:
Egchel                  4.660                  
Meijel                  21.420                
Koningslust        5.035                  
Helden-Dorp      24.030                
Panningen           25.500                
Beringe                8.270                  
Grashoek            6.425                  
Kessel (+ -Eik)    13.155
Baarlo                  17.730
Maasbree           23.170

Verdeling over fondsen
Elk dorp in Peel en Maas heeft zijn eigen GDW-comité. Zij hebben inmiddels ook uitgerekend hoeveel geld ieder fonds of iedere stichting afzonderlijk krijgt. Die bedragen hangen af van wat de mensen hebben aangegeven op hun formulier. Nogal wat mensen doneren evenwel een geldbedrag zónder het specifiek toe te kennen aan één of meerdere fondsen. Hun donatie wordt gelijk over alle deelnemende goede doelen verdeeld.

 

QR-code en incasso
Om doneren gemakkelijker te maken en omdat mensen tegenwoordig minder contant geld in huis hebben, maken steeds meer dorpen gebruik van een QR-code of automatische incasso/machtigingen. In Helden-Dorp bijvoorbeeld werd bijna 20% gedoneerd via de QR-code. In Maasbree kwam maar liefst driekwart van het totaalbedrag binnen via automatische incasso. Naast het gebruikelijke contant doneren zullen deze nieuwe manieren in de toekomst ongetwijfeld méér worden aangeboden.
De GDW was dit jaar vanwege corona verschoven van april naar september. Volgend jaar vindt de gezamenlijke collecte weer zoals gewoonlijk plaats in april.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.