Op ontdekkingsreis en workshop bij Museum Peel en Maas

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 09:03

PEEL EN MAAS | In samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel organiseert Museum Peel en Maas op zaterdagmiddag 16 oktober een prehistorische ontdekkingsreis voor kinderen van 6-12 jaar met schrijfster en archeoloog Linda Dielemans, gevolgd door een creatieve workshop in het museum.

 

De gratis activiteit vindt plaats om 13.00 en om 14.30 uur en duurt circa twee uur. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Schrijf je snel in op een van tijdsloten, want vol=vol. Om je op te geven stuur een mail naar d.tillemans@debibliotheekmaasenpeel.nl of bel 06-34457956.

 

Voorlezen en Workshop             
Kinderen duiken samen met Dielemans middels een interactieve presentatie in het verleden. De schrijfster weet kinderen helemaal te betrekken bij haar verhaal en mee te nemen naar de spannende prehistorie. Vervolgens gaan kinderen aan de slag met een creatieve workshop fossielen maken. Hiervoor mogen ze zelf een of meerdere objecten meenemen, denk aan speelgoed dinosaurussen, die ze gebruiken voor hun fossielen. Om inspiratie op te doen, mogen ze ook even door de archeologische tentoonstelling van het museum lopen. Als de fossielen klaar zijn, worden ze gebakken, waarna ze thuis geverfd kunnen worden. Ouders hebben de keuze: terwijl

de fossielen een uurtje in de museum-oven worden gelegd om hard te worden, kunnen ouders samen met hun kind(eren) het vernieuwde museum bezoeken. Zeker de moeite waard! Volwassenen betalen dan museumentree a 3 euro per persoon. Het fossiel mee naar huis nemen en daar bakken kan natuurlijk ook.

 

Linda Dielemans            
Linda Dielemans (1981) is haar hele leven al gek op verhalen. Om ze te lezen, te zien of te horen, maar vooral ook om ze zelf te verzinnen. Naast schrijver is ze ook archeoloog. Dielemans schreef eerder de boeken Zomerwoud (2013) en Geestenkrijger (2016). Het zijn avontuurlijke, spannende verhalen die zich afspelen in de steentijd en de bronstijd, duizenden jaren geleden. Schaduw van de leeuw, over een ijstijdmeisje met bijzondere dromen, heeft de Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 10-12 jaar gewonnen. Haar elders verschenen boek Brons (2019) werd genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs.

 

Archeologiedagen         
De Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. De Archeologiedagen werden dit jaar in juni georganiseerd, maar omdat veel onduidelijk was betreffende corona, hebben wij besloten onze activiteiten in het najaar te plannen. Nu valt de activiteit ook mooi samen met de Kinderboekenweek en de Maand van de geschiedenis.


Museum Peel en Maas
In oktober zijn we nog geopend van woensdag tot en met zondag van 13-17 uur. Van november tot en met april zijn we open op woensdag en zondag van 13-17 uur. Voor bezoek aan Museum Peel en Maas is het niet verplicht om in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs omdat een museum een doorstroomlocatie is. Wij volgen hierin de regels en coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Ook het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.