Webinar landschapsbiografie Geopark Peelhorst en Maasvallei op 4 november

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 14:16

PEEL EN MAAS | Op donderdag 4 november van 19.30 uur tot 20.30 uur organiseert het Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. een webinar over het boek de Landschapsbiografie. In dit webinar wordt door Har Kuijpers specifieke aandacht besteed aan de kenmerken van het landschap in Limburg die zijn ontstaan door het breukensysteem. Uitgever Toine Maas van Uitgeverij Matrijs geeft een toelichting op de totstandkoming van het boek de Landschapsbiografie.

De Landschapsbiografie vertelt het verhaal van de landschappelijke kenmerken die samenhangen met de in de ondergrond aanwezige breuken. Het toont de uniciteit aan op het gebied van flora en fauna, van de hydrologie, de cultuurhistorie, de geologie. Dit alles op een publiekvriendelijke en toegankelijke manier. Ook worden de verhalen uit de streek opgetekend. De input voor de landschapsbiografie wordt door een groot team aan auteurs en informanten geleverd. Vanuit Uitgeverij Matrijs wordt de coördinatie en eindredactie gevoerd. Ook de beeldredactie (met input van diezelfde auteurs en informanten) wordt gecoördineerd vanuit Uitgeverij Matrijs. Het manuscript is inmiddels gereed en voorgelegd aan het Bestuurlijk Platform. De opmerkingen worden op dit moment verwerkt. Naar verwachting zal het boek in het voorjaar verkrijgbaar zijn.

Meer over het Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o.
In het gebied van de Peelhorst en Maasvallei hebben bewegingen in de aardkorst geleid tot een breukenstelsel in de bodem. Dit aardkundig fenomeen, dat tot op de dag van vandaag actief is, heeft een uniek landschap gevormd met horsten (hoge zijdes) en slenken (lage zijdes). Het oude landschap, dat eeuwenlang bepaalde waar wij woonden en werkten, staat bol van verborgen verhalen. Het Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. is een samenwerking van overheden, inwoners, ondernemers, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties die zich hard maken om de unieke waarden van dit gebied in te zetten voor duurzame gebiedsontwikkeling en promotie en branding. Met als kers op de taart een UNESCO-status.

Meer weten over het Geopark? Meld u via de website aan voor een digitale nieuwsbrief over de ontwikkelingen: www.peelhorstenmaasvallei.nl.

(Foto: Geopark Peelhorst en Maasvallei)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.