Nieuw in de bieb: Cursus ‘Maak kennis met poëzie’

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 10:43

PEEL EN MAAS | Vanaf maandag 22 november start een nieuwe activiteit in de Bibliotheek Maas en Peel: de cursus ‘Maak kennis met poëzie’. Poëzie-promotor en neerlandicus Pierre Wilms geeft tijdens de bijeenkomsten, eens in de twee weken op maandag van 18.00 tot 19.30 uur, veel informatie over poëzie. De gratis cursus vindt plaats bij de bieb in Panningen en is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor gedichten; ervaring is niet nodig.

Op de eerste bijeenkomst op 22 november wordt uitleg gegeven over de inhoud van de cursus. Wie opveert bij het woord poëzie, kan dan komen kijken en ervaren of deze cursus iets voor hem of haar is. Aanmelden kan via panningen@debibliotheekmaasenpeel.nl.

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus ‘Maak kennis met poëzie’ groeit je kennis, inzicht en gevoel voor goede poëzie. Een gedicht kan je raken, shockeren, boeien, tot nadenken stemmen. Maar hoe gebeurt dat? Zonder sentimentaliteit, maar wel met gevoel voor echtheid en identificatie. Met herkenbare thema’s. De ene keer ernstig, dan weer met humor. Samen gaan we gedichten beoordelen op de vorm (technische eigenschappen als beeldspraak, stijlfiguren, compositie en ritme) en inhoud.

Volop tips 
Natuurlijk krijgen de cursisten ook volop tips van docent Pierre Wilms. Welke boeken zijn interessant om eens te lezen? Waar vind je op internet meer informatie over de besproken gedichten en/of onderwerpen?

Pierre Wilms
Neerlandicus en poëzie-promotor Pierre Wilms was initiatiefnemer en medeoprichter van het bekende Literair Café Helden. Hij was ruim elf jaar poëziedocent aan de Volksuniversiteit Venlo. Ook verzorgde hij in de series ‘Spiegh’lingh ende Vermaeck’ en ‘Theater Thuis’ tal van optredens bij culturele manifestaties. In 1994 ontving Wilms de Cultuurprijs Gemeente Helden. Zelf schreef hij de dichtbundel ‘Vulcano Ratio’.

Mooie aanwinst
Directeur Inge van Dongen van de Bibliotheek Maas en Peel is verguld met de nieuwe activiteit. “Mooi dat Pierre zelf met het initiatief voor deze cursus bij ons kwam. Dat is precies wat onze bibliotheek graag wil: samen met inwoners en partners een breed scala aan interessante, leerzame en interactieve activiteiten organiseren. Samenwerken, verbinden en faciliteren. Waarbij een leven lang samen leren van en met elkaar centraal staat.”

Foto-onderschrift: Pierre Wilms


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.