De Engelbewaarder roept Baarlose kinderen op omgeving MFC op te fleuren

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 09:00

Vanwege de coronacrisis is het op veel plekken in Peel en Maas behoorlijk uitgestorven. Ook in en rondom MFC De Engelbewaarder in Baarlo is het stil en leeg. Om de omgeving van het ronde gebouw wat op te fleuren, roept het team achter de Engelbewaarder daarom basisschoolkinderen op om creatief aan de slag te gaan.


“De kinderen van basisscholen De Omnibus en De Diamant waren erg creatief bezig met het maken van tekeningen voor verzorgingshuis Ter Borcht en ook werden de ramen van hun eigen huis versierd met leuke raamtekeningen. Iedereen in het dorp werd er vrolijker van”, vertelt team Engelbewaarder. “Om ook de muurtjes rondom het multifunctioneel centrum van wat kleur te voorzien, zijn we met samenwerking van de basisscholen kinderen gaan optrommelen om tekeningen op te hangen. Op deze manier wordt er iets meer leven in de omgeving van De Engelbewaarder gebracht. Nu het multifunctioneel centrum gesloten is ligt het er stilletjes bij. Er wonen echter veel senioren rondom De Engelbewaarder en voor diegene die nog een ommetje maken is het leuk om even naar de tekeningen te kijken en de teksten te lezen. Voor diegene die niet naar buiten kunnen is elke beweging leuk om naar te kijken. Zeker als er jonge mensen zwaaien.”


Inmiddels is het eerste beetje kleur aangebracht in de vorm van een aantal getekende kunstwerkjes die kinderen zelf hebben opgehangen. Om de hele omgeving van De Engelbewaarder te voorzien van een vrolijk kleurtje, roept team Engelbewaarder nu alle kinderen in Baarlo op om creatief aan de slag te gaan: “Heb je zin om iets te tekenen of te knutselen of met stoepkrijt een tekening maken op het pleintje? Pak je spullen en fiets even naar De Engelbewaarder. Je kunt de tekening of knutselwerk daar in de brievenbus stoppen en dan zorgen wij ervoor dat deze op de muur komt te hangen. Maar je mag het ook zelf aan het rek bevestigen. Heb je een ander geweldig idee, schrijf het dan op en stop het in de brievenbus. Misschien komen we dan wel een foto maken en kom je in onze nieuwsbrief die alle senioren van De Engelbewaarder nu wekelijks in de brievenbus krijgen. Zo zorgen we samen toch voor een beetje kleur en leven in deze barre tijden.”

 

fotobijschrift: De eerste tekeningen rondom MFC De Engelbewaarder (foto: Isabelle Vaessen) 

 

 


«   »