"Mijn drijfveer? Doen wat je leuk vindt, altijd"

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 09:00

Hij reisde de hele wereld over, startte vorig jaar zijn eigen bedrijf én is bezig met het schrijven van een boek. Dirk van Lierop (25) uit Grashoek deinst niet terug voor een uitdaging hier en daar. Integendeel, ondanks zijn drukke bestaan bruist de jonge ondernemer van de ambities. Kortom, tijd voor een interview.

“Ik ben van huis uit ondernemend ingesteld en zie altijd kansen”, begint Dirk. “Daarom ben ik vorig jaar gestart met mijn eigen bedrijf Verda Equipment. Daarmee leveren en repareren we professioneel tuingereedschap aan groenvoorzieners. Ik ben zelf een tijd als hovenier werkzaam geweest en merkte dat wanneer aan het einde van een lange werkdag kapotgegaan gereedschap weer terug op de zaak kwam, het repareren ervan vaak lang uitbleef. Dus ben ik een concept gaan ontwikkelen om groenvoorzieners te ontzien in het zorgen voor (gerepareerd) tuingereedschap.” Een gat in de markt, zo blijkt. Het in Deurne gevestigde bedrijf heeft binnen korte tijd al een aantal grote klanten aan zich weten te binden, zoals onze eigen Gemeente Peel en Maas. “Het is super leuk om te zien dat je eigen concept binnen relatief korte zo tijd goed loopt. Dat maakt me enorm trots.”

 

Maar naast het starten van een eigen onderneming heeft de Dirk nog een passie: schrijven. “Dat is altijd een hobby van mij geweest. Daarom ben ik tijdens mijn laatste reis naar Guatemala begonnen met het schrijven van een boek. Het verhaal is gebaseerd op de reizen die ik zelf heb gemaakt en gaat over een avontuurlijk ingestelde jongen die van alles meemaakt. Het is de bedoeling dat het boek in de toekomst een keer worden uitgegeven, maar dat idee staat op dit moment even op een laag pitje.”

 

Kortom, de ambitieuze twintiger krijgt zijn tijd goed om. Zijn drijfveer? “Doen wat je leuk vindt, altijd. Voordat ik mijn eigen onderneming startte, heb ik een tijd in loondienst gewerkt en vond ik een werkdag soms ontzettend lang duren. Nu ik mijn eigen bedrijf heb maak ik onder de streep veel meer uren, maar dat voelt helemaal niet als werken omdat ik elk uur met plezier besteed. Daarnaast ontmoet je als beginnend ondernemer zo veel leuke, enthousiaste mensen. Daar krijg ik alleen maar energie van.” Aan ambities ontbreekt het Dirk in ieder geval allesbehalve. “Op dit moment is mijn streven natuurlijk om het bedrijf verder te laten groeien. Maar mijn voornaamste ambitie is om mijn eigen pad te blijven bewandelen en te blijven doen wat ik leuk vind. Dat is ook de boodschap die ik iedereen wil meegeven: kies je eigen weg en doe wat je gelukkig maakt. Toen ik besloot te gaan reizen waren er verschillende mensen die dat niet begrepen, maar het heeft me ontzettend veel opgeleverd. Ik heb ervaren dat door je eigen weg te kiezen je zo veel leert. Dus durf groot te dromen maar durf ook die stap te zetten om het daadwerkelijk naar de realiteit de vertalen. Je krijgt er ongetwijfeld veel moois voor terug.”

Foto-onderschrift: Dirk van Lierop bruist van de ambities (foto: Dirk van Lierop)


«   »