Museum Peel en Maas wegens succes ruimer geopend

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 om 09:00

Vanaf zondag 16 augustus tot en met zondag 1 november is Museum Peel en Maas weer vijf dagen per week geopend. Na de succesvolle heropening in de maand juli, wil het museum meer mensen de kans bieden een bezoek te brengen. Het coronaprotocol is nog steeds van kracht, maar reserveren is niet meer verplicht. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Na drieënhalve maand gesloten te zijn geweest in verband met het coronavirus, was Museum Peel en Maas in juli geopend op de woensdagen en zondagen. Met succes: honderden bezoekers, vooral gezinnen met kinderen, hebben het museum bezocht. Er kwamen zelfs mensen buiten de geopende dagen naar het museum, die we helaas hebben moeten teleurstellen. Om verdere decepties deze zomerperiode te voorkomen én ook omdat de coronarichtlijnen daar aanleiding toe geven, heeft het museum besloten om de openingsdagen te verruimen van twee naar vijf conform het normale zomerse rooster.

 

Herfstvakantie
Het zomerse rooster is bewust met een maand verlengd tot november. Op deze manier biedt het museum gezinnen met kinderen en andere belangstellenden ook in de herfstvakantie genoeg ruimte het museum te komen bezoeken. Van november tot en met april is het museum weer volgens de winterregeling geopend: op woensdag en zondag. De nieuwe openstelling is wel onder voorbehoud. Mochten landelijke maatregelen daar aanleiding voor geven, kunnen nieuwe eisen worden gesteld aan museumbezoek in Nederland. Houd daarom onze website www.museumpeelenmaas.nl goed in de gaten.

 

Coronaprotocol
Voor bezoekers geldt dat ze zich wel nog aan de voorschriften van een veilig museumbezoek moeten houden. Reserveren via de website is inmiddels niet meer verplicht, maar wel makkelijker. Er kunnen per tijdslot van twee uur, nog steeds maximaal vijftien gasten in het museum aanwezig zijn. Dit vanwege de relatief kleine ruimtes in het voormalig klooster. Ook verklaren bezoekers met hun reservering geen gezondheidsklachten te hebben en akkoord te gaan met het coronaprotocol van het museum. Op de website en bij de museumentree is het coronaprotocol opgesteld en in te zien. Verder gelden de landelijke maatregelen.


«   »