Museum Peel en Maas verlengt activiteit 'Museum in het Donker'

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 14:48

Museum Peel en Maas geeft bezoekers extra gelegenheid deel te nemen aan de activiteit Museum in het Donker. In het weekend van Halloween, op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober, kunnen kinderen met hun ouders door een donker museum gaan speuren. De activiteit vindt op beide dagen plaats van 18.30-20.30 uur. De coronamaatregelen worden in acht genomen. Van tevoren opgeven is verplicht.

Tijdens de herfstvakantie was Museum in het Donker een groot succes. Ruim zeventig mensen hebben deelgenomen, waarvan merendeels kinderen. De activiteit was alle dagen volgeboekt. Omdat het museum ook mensen moest teleurstellen, is besloten de activiteit te verlengen tot en met het Halloween weekend. "We bieden gezinnen met kinderen extra mogelijkheden om op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober te gaan speuren tussen 18.30-20.30 uur. In verband met de coronamaatregelen is van tevoren opgeven verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 3 euro per persoon", laat het museum weten.

Museum in het Donker
Gebruikmakend van een zaklamp zoek je in het museum naar antwoorden op vijftien vragen om het raadsel op te lossen. Het is voor het eerst mogelijk om een bezoekje te brengen aan het museum als de lampen uit zijn, en de zon onder is. Je krijgt een zaklamp, of brengt er zelf een mee. Het museum is speciaal aangekleed in herfst- en Halloweensferen. Maar pas goed op waar je loopt; het betreden van een donker museum is op eigen risico!

Samenwerking bibliotheek
Voor deze activiteit werkt het museum samen met de bibliotheek Peel en Maas. Zo krijgen bezoekers op vertoon van hun biebpas een presentje. Ook is er kleine boekententoonstelling met spannende Halloween boeken die kinderen in kunnen kijken. Uiteraard met genoeg desinfectie voorhanden.

Coronamaatregelen
Ook voor deze activiteit gelden de coronamaatregelen: maximaal een gezin per ruimte, geef elkaar de ruimte en voor ouders geldt: draag een mondmasker en desinfecteer je handen. Er mogen maximaal vijftien mensen tegelijk in het museum rondlopen. De zaklampen worden na gebruik gedesinfecteerd. Vol is vol! Het coronaprotocol is van kracht. Zie de website www.museumpeelenmaas.nl voor meer informatie.


«   »