KBO Maasbree verrast leden met kerstattentie aan huis

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 16:09

Door corona hebben ook de KBO’s dit jaar veel van hun activiteiten niet door kunnen laten gaan. Ook de jaarlijks drukbezochte kerstviering van KBO Maasbree kon dit jaar geen doorgang vinden. Om de leden te laten weten dat er ondanks alles aan hen gedacht wordt, verrasten bestuursleden van de seniorenvereniging hun leden afgelopen week met een kerstattentie aan huis.

“We hebben het afgelopen jaar eigenlijk al onze activiteiten moeten staken”, vertelt bestuurslid Jan Hendriks. “Rond de zomer zijn we in aangepaste vorm wel weer begonnen met het kienen en ons eetpunt, maar toen het sluiten van de horeca zich in oktober opnieuw aandiende hebben we deze activiteiten opnieuw opgeschort.” Ook de uitstapjes die de KBO in 2020 op de planning had staan, werden één voor één gecanceld. “Vanwege de maximale groepsgrootte waren deze niet mogelijk. Daarnaast vallen al onze leden binnen de risicogroep en wilden we het risico simpelweg niet nemen.”

Ook de jaarlijks drukbezochte kersviering valt nu in het water. “Ontzettend jammer. De kerstviering wordt doorgaans door zo’n 180 leden bezocht en is een mooi moment om het jaar gezamenlijk af te sluiten. Om onze leden te laten weten dat we er ondanks alles voor hun zijn, hebben onze bestuursleden de afgelopen week een deurbezoek gebracht aan alle leden om ze alsnog te verrassen met een kerstattentie. Een hele operatie, maar we vinden het belangrijk om dit te doen. Deze tijd is voor velen al moeilijk genoeg.”

Heel voorzichtig wordt er door KBO Maasbree ook vooruitgeblikt op 20201. “Voor 2021 hebben we een globaal programma gemaakt. Een aantal zijn datums gereserveerd zodat -wanneer de situatie het toelaat- we wat kunnen ondernemen. Lezingen en dergelijke hebben we bewust nog niet gepland omdat we tot dusver te weinig zekerheid hebben dat corona het toelaat. Maar we hopen enorm dat 2021 weer wat mogelijkheden biedt. Laten we hopen op het beste."

Foto-onderschriften
Boven: KBO-bestuursleden verrasten leden met een kerstattentie.
Beneden: De kerstwens die leden ontvingen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.