Fitcoach Lynn Zetsen haalt het positieve uit coronacrisis: ‘Je leeft maar één keer’

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 09:00

Positief in het leven staan, hoe doe je dat in tijden van corona? Fitcoach Lynn Zetsen (25) uit Maasbree weet er wel raad mee. Ze wist de coronacrisis om te buigen naar iets positiefs en helpt mensen nu online om lekker en gezond in hun vel te zitten. Haar boodschap: doe wat je leuk vindt en kijk naar wat er ondanks alles wél mogelijk is.

Als voormalig topsportster en afgestudeerd fysiotherapeute weet Lynn als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. “Ik heb als kind op hoog niveau getafeltennist. Toen ik op een gegeven moment in de nationale top ging spelen, was ik zeker zes keer in de week aan het trainen en leerde ik veel over het belang van goede beweging. Daar is waarschijnlijk mijn affiniteit met beweging en gezondheid ontstaan”, vertelt Lynn. Dat de Maasbreese topsportster vervolgens Fysiotherapie ging studeren, was dan ook een logische vervolgstap. “Tijdens die studie ben ik me zijdelings gaan bezighouden met het opzetten van mijn eigen fysiopraktijk. In diezelfde periode ben ik ook deel gaan uitmaken van het DutchPowerTeam, een team van meer dan vijftig coaches waarmee we mensen helpen hun fitdoelen en gezonde leefstijl te bereiken om uiteindelijk de kwaliteit van leven te verbeteren. Ik merkte dat de combinatie van bezig zijn met beweging en voeding enorm goed werkte en dacht: als ik hier happy van word, waarom zou ik dat anderen dan niet gunnen? Daarom ben ik me de afgelopen jaren naast zelfstandig fysiotherapeute ook gaan inzetten als fitcoach.”

Doen wat je leuk vindt
Als fitcoach helpt Lynn anderen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl met als uiteindelijke doel lekker in je vel te zitten. Daar is een positieve mindset een belangrijk onderdeel van. En dat begint volgens Lynn met doen wat je leuk vindt. “We doen te vaak wat we denken dat van ons verwacht wordt in plaats van waar we zelf gelukkig van worden. Toen ik na mijn studie naast zelfstandig ook parttime in loondienst ging werken, wist ik direct dat daar niet mijn passie lag. Ik wilde de vrijheden van eigen baas zijn. Toen ik uiteindelijk besloot mijn droom achterna te gaan, werd daar op het begin door mijn omgeving weleens bedenkelijk op gereageerd. De paden zijn tegenwoordig al grotendeels uitgestippeld. Om van die norm af te wijken, vraagt durf en zelfvertrouwen. Maar wanneer je de stap zet om je eigen weg te kiezen, krijg je er zoveel energie voor terug.”

Online coaching
Inmiddels is Lynn enkele jaren actief bezig als zelfstandig fysiotherapeute en fitcoach en heeft ze nog geen moment spijt van haar life changing decision. Zelfs de huidige coronacrisis die Lynn in haar werk behoorlijk beperkt, laat de Maasbreese niet ontmoedigen. Integendeel, in plaats van te focussen op wat er niet kan, besluit Lynn haar pijlen te richten op wat er ondanks alles wél mogelijk is. “Ik merkte vrij snel dat online zijn nu belangrijker is dan ooit. Daarom besloot ik me te focussen op het aanbieden van online workouts en begeleiding. De animo daarvoor is door de hele coronacrisis in een stroomversnelling geraakt en daar heb ik handig op ingespeeld. Zo zie je dat kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken.”

Positief in het leven
Maar al die positiviteit wil niet zeggen dat de enthousiaste twintiger geen mindere dagen heeft. “Natuurlijk heb ik die ook, die heeft iedereen. Toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak woonde ik net op mezelf. De eerste periode zag ik vrijwel niemand. Dat had ik me natuurlijk wel iets anders voorgesteld. Maar op zo’n mindere momenten stel ik mezelf altijd de vraag: heb ik er wat aan me zo te voelen en kan ik er wat aan doen? Hoe cliché het ook klinkt: je leeft maar één keer. Dus probeer ik ook met de beperkingen van nu alles eruit te halen wat erin zit. Natuurlijk is het een rotperiode, maar vergeet niet dat ook aan deze tijd een einde komt. Als je nu werkt aan de dingen die wél mogelijk zijn dan kom je hier ook sterker uit. Zo kunnen de remmen straks, als we weer meer mogen, helemaal los richting alles wat we willen bereiken en meemaken in het leven.”

 

Foto-onderschriften:
Boven: Lynn Zetsen uit Maasbree, op instagram te vinden onder @lynnsfitsupport
Beneden: Het team Herbalifecoaches en Lynn in haar fitcoachtenue


«   »